cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση ο Δήμος Χανίων

Προμήθεια πέντε υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός καθαριστικού οχήματος και δύο σταθμών φόρτισης…

Πρωτοπορεί στην ηλεκτροκίνηση ο Δήμος Χανίων

Τη σύμβαση για την προμήθεια πέντε νέων, υπερσύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων, ενός καθαριστικού οχήματος και για δύο σταθμούς φόρτισης, ύψους 3.850.000 ευρώ, υπέγραψε την Παρασκευή, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο κ. Σημανδηράκης έκανε λόγο για μία μεγάλη μέρα για τον Δήμο Χανίων, καθώς γίνονται τα πρώτα μεγάλα βήματα για την ηλεκτροκίνηση, τονίζοντας: «Πρόκειται για μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, η οποία αφορά στην πολιτική του Δήμου Χανίων για την εξοικονόμηση ενέργειας, για τη μετακίνηση με σεβασμό στο περιβάλλον, καθώς και στην απάντηση του πολύ μεγάλου προβλήματος του κυκλοφοριακού, καθώς αυτά τα λεωφορεία θα διατεθούν για να διασυνδέσουν τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με το κέντρο».

Από τον προγραμματισμό προκύπτει ότι τα πέντε νέα ηλεκτρικά λεωφορεία μήκους 8 μέτρων, πρόκειται να διασυνδέσουν τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης με το κέντρο της πόλης και εξυπηρετούν ανάγκες συνολικά τουλάχιστον 40 επιβατών, με πρόβλεψη 15 θέσεων ΑμεΑ.

Επιπλέον, διαθέτουν σύγχρονα και προηγμένα χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα κίνησης σε κλειστούς και μικρούς δρόμους καθώς και η δυνατότητα περιστροφής και των τεσσάρων τροχών των οχημάτων, που θα διευκολύνουν την κίνηση στο κέντρο και θα δώσουν την απάντηση στο κυκλοφοριακό ζήτημα της πόλης.

Ο κ. Σημανδηράκης είπε επίσης κατά την υπογραφή της σύμβασης προμήθειας, πως πρόκειται για μία προσπάθεια που «έρχεται ως αποτέλεσμα πολλών μηνών σκληρής δουλειάς από τις υπηρεσίες του Δήμου, με μία χρηματοδότηση που δεν επιβάρυνε τους δημότες, καθώς το σύνολο του ποσού, περίπου στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, είναι από το πρόγραμμα ”Αντώνης Τρίτσης”».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «πρόκειται για τον μεγαλύτερο στόλο που προμηθεύεται πόλη της Ελλάδας και απ’ ό,τι φαίνεται, θα είναι και η πρώτη πόλη που θα τα θέσει σε λειτουργία».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon