cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Συνέντευξη Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης παίζει παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Αλέξης Τσίπρας για το θέμα της Ροδόπης: «Ο κ. Μητσοτάκης επιδίδεται σε ασκήσεις ανευθυνότητας σε ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα», ανέφερε σε συνέντευξή του στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV…

Συνέντευξη Τσίπρα: Ο Μητσοτάκης παίζει παιχνίδια με τα εθνικά θέματα

Δριμεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους χειρισμούς του στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΡΗΤΗ TV και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

«Λέει ψέματα ότι με είχε ενημερώσει για οτιδήποτε προεκλογικά» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ότι αφορά το ζήτημα με τους υποψήφιους από τη Ροδόπη, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «λέει ψέματα» και πως «θέλει να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική αρένα, τέτοιου είδους ζητήματα».

«Την Τρίτη μετά τις εκλογές μου στέλνει ένα φάκελο στον οποίο εμπεριέχονταν ένα απόρρητο σημείωμα της ΕΥΠ, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για όλους τους υποψήφιους της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας που σχολίασε:

«Μου στέλνει ένα χαρτί άκρως απόρρητο και δυο εβδομάδες μετά, αποσπασματικές πληροφορίες από αυτό, όπως βολεύει το αφήγημα, δημοσιεύθηκαν σε μια εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας, το Πρώτο Θέμα» και πως αυτό έγινε «προκειμένου να στήσει το πολιτικό του παιχνίδι».

Επίσης συμπλήρωσε ότι «δεν μου κάνει εντύπωση, γιατί η ΕΥΠ επί των ημερών του είχε γίνει μια προσωπική υπηρεσία πληροφοριών και παρακολουθούσε μέσω του Ρredator το μισό πολιτικό σύστημα».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία ανέφερε ότι «υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ στη Ροδόπη ο κ. Κατραντζή είχε κάνει δηλώσεις, σε τουρκικό μέσο ενημέρωσης, τρεις μέρες πριν από τις εκλογές αναφερόμενος στη μουσουλμανική μειονότητα και μιλούσε για τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης» σχολιάζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης «προφανώς γνώριζε αυτές τις δηλώσεις και προφανώς και τον έβαλε στα ψηφοδέλτια. Είναι υποκριτής και παίζει επικίνδυνα παιχνίδια με τα εθνικά μας θέματα».

«Τι ακριβώς μου ζήτησε να κάνω ο κ. Μητσοτάκης» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας «να δημιουργήσω μείζονα θεσμική και εθνική κρίση; Δηλαδή να βγω και να πω ότι υπάρχουν κάποιοι Έλληνες πολίτες των οποίων η κρίση τους δεν είναι ελεύθερη και εσείς Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας που υπερψηφίσατε αυτούς τους υποψήφιους, εγώ τους αφαιρώ διότι κρίνω ότι η δική σας κρίση είναι χειραγωγούμενη;».

Και συνέχισε λέγοντας: «Και να το πω αυτό και να πράξω δημιουργώντας πολιτειακή κρίση, θεσμική κρίση, κοινωνική ενδεχομένως κρίση και αστάθεια σε μια ευαίσθητη περιοχή, αλλά και εθνική κρίση; Αυτό μου ζητάει να κάνω; Τόσο ανεύθυνος είναι; Και γιατί τα κάνει όλα αυτά; Για να κερδίσει 15 χιλιάδες ψήφους παραπάνω, για να μην υπάρχει κανένα μέρος του εκλογικού χάρτη με άλλο χρώμα, πέραν του κόμματός του; Αυτή η αλαζονεία , αυτή η έπαρση θα είναι που θα δούμε την επόμενη μέρα»;

Ο κ. Τσίπρας επιπλέον είπε ότι ο κ. Ανδρουλάκης κρατάει ίσες αποστάσεις στο ζήτημα αυτό «και αυτό είναι απαράδεκτο» ενώ σχολίασε και τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη που όπως τόνισε «εκβίασε τη μουσουλμανική μειονότητα» και πως «αυτό ήταν ένα μήνυμα σε κάθε κοινωνική ομάδα που ενδεχομένως έχει άλλη άποψη την επόμενη μέρα από την άποψη του καθεστώτος, γιατί καθεστώς θέλουνε να επιβάλουνε, κομματικό και οικογενειακό».

Σε ότι αφορά τους δύο υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη και σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με την πιθανότητα εντός της Βουλής, να δηλώσουν ότι εκπροσωπούν τουρκική μειονότητα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «είναι ντροπή το να ζητάς εν έτει 2023 μόνο και μόνο για να παίξεις παιχνίδια ψηφοθηρικά, δηλώσεις εθνικοφροσύνης και μετάνοιας από έλληνες πολίτες οι οποίοι ορκίζονται στο Σύνταγμα».

Επίσης συμπλήρωσε σχετικά ότι μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία για τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ στη Ροδόπη «τα ερωτήματα αυτά δεν μπορεί να τα θέτει ο κ. Μητσοτάκης σε μένα».

Σε ότι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται ακόμα επιθέσεις, τη χαρακτήρισε «στάση πατριωτικής ευθύνης» λέγοντας μάλιστα ότι «εμείς κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον για να μην έχουμε μια Λιβύη στα βόρεια σύνορά μας, για να μην είναι η Τουρκία η δύναμη επιρροής στα βόρεια σύνορά μας, για να έχουμε τα ελληνικά F-16 πάνω από το εναέριο τους χώρο».

Παράλληλα επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης τότε «πουλούσε πατρίδα και έλεγε εμένα προδότη και συνεχίζει σήμερα να μας λέει εθνική εξαίρεση και προδότες εμάς που όταν ήρθε το “Barbaros” στο Αιγαίο, βάλαμε το Νικηφόρος Φωκάς μπροστά και είπαμε δεν θα περάσει κι όταν ο Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός το Oruc Reis έγινε ποστάλι στο Αιγαίο και έβγαινε και έλεγε γελοίες δικαιολογίες και ότι δεν παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα».

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στα σενάρια επανέναρξης διαλόγου με την Τουρκία λέγοντας ότι «μπαίνουμε σε μια νέα φάση στις Ελληνοτουρκικές και στις Ευρωτουρκικές σχέσεις» και ότι η χώρα «πρέπει να είναι πολύ προσεχτική» γιατί όπως τόνισε «υπάρχει ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος τώρα που η Τουρκία αναβαθμίζει το ρόλο της ακόμη περισσότερο στην περιοχή, η θετική ευρωτουρκική ατζέντα να προχωρήσει και η θετική ατζέντα του Διεθνούς παράγοντα με την Tουρκία να προχωρήσει, χωρίς η Ελλάδα να μπορέσει να βάλει τους δικούς της όρους».

«Είμαστε υπέρ του διαλόγου, της θετικής ατζέντας και των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας, υπέρ της προοπτικής της επίλυσης της σημαντικής διαφοράς για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ με βάση το Διεθνές Δίκαιο στο δικαστήριο της Χάγης, όμως πρέπει να βάλουμε κάποιες κόκκινες γραμμές και αυτές έχουν να κάνουν με δύο κυρίως θέματα», ανέφερε ο ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τα εθνικά θέματα ο κ. Τσίπρας κατέληξε: «Με την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας που είναι αδιαπραγμάτευτο αλλά και με το δικαίωμα της χώρας και με την υποχρέωση της, να προστατεύει αυτή την εδαφική ακεραιότητα, δηλαδή να προστατεύει τα νησιά της».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon