cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 06.05 2024

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Στη μητρόπολη Αθηνών πραγματοποιήθηκε η εξόδιος ακολουθία για τον σπουδαίο Έλληνα μουσικοσυνθέτη, Γιάννη Μαρκόπουλο, παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού χώρου, αλλά και της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας…

Τελευταίο αντίο στον Γιάννη Μαρκόπουλο

Με συγκίνηση και σεβασμό στον άνθρωπο και την υψηλή συμβολή του στον παγκόσμιο μουσικό πολιτισμό, πλήθος κόσμου αποχαιρέτησε τον μεγάλο συνθέτη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών όπου εκτέθηκε η σορός για λαϊκό προσκύνημα.

Το φέρετρο βγήκε από την Μητρόπολη σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και το κρατούσαν οι Κουρήτες ντυμένοι με τοπική φορεσιά.

Η πομπή με τη σορό του Γιάννη Μαρκόπουλου κατευθύνθηκε στο νεκροταφείο Παπάγου όπου και έγινε η ταφή.

Τον Γιάννη Μαρκόπουλο αποχαιρέτησαν οι πρόεδροι της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΛΑΝ Νίκος Ανδρουλάκης, ο καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, φίλος του εκλιπόντος, οι δήμαρχοι Ηρακλείου Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός και Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης και ο καθηγητής της ιστορίας της αρχιτεκτονικής, επικεφαλής της Υπηρεσίας Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης Μανόλης Κορρές, μιλώντας για το δύσκολο επίτευγμά του να συνδέσει την τοπική παράδοση με τις δυτικοευρωπαϊκές τάσεις.

Στην κηδεία παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και η Αλέκα Παπαρήγα, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Μαρίζα Κωχ, ο Γιώργος Νταλάρας και πολλοί άλλοι από τον καλλιτεχνικό κόσμο.

Για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, το έργο του κρητικού συνθέτη «σημάδεψε τη Μεταπολίτευση με τις φωνές του Ξυλούρη και άλλων σπουδαίων ερμηνευτών, έδωσε πνοή στους στίχους μεγάλων ποιητών μετουσιώνοντας τις αγωνίες και τις ελπίδες του λαού μας για ένα καλύτερο μέλλον. Το έργο του πλούτισε την Ελλάδα κι έχουμε χρέος να μεταφέρουμε την κληρονομιά του στις νεότερες γενιές» ανέφερε στον αποχαιρετισμό του ο Ν. Ανδρουλάκης.

Τον Γιάννη Μαρκόπουλο αποχαιρέτησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης, Βασίλης Λαμπρινός – ο εκλιπών είχε άλλωστε ανακηρυχτεί σε επίτιμος δημότης Ηρακλείου και του είχε απονεμηθεί το Κλειδί της πόλης, ενώ επίσης επικήδειο εκφώνησε για τον συντοπίτη του συνθέτη, ο δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσιος Καλαντζάκης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon