cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, το «Run Greece Ηράκλειο 2023»

Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών θα είναι το «Run Greece Ηράκλειο 2023», μετά από πρόταση του Δήμου Ηρακλείου που έγινε αποδεκτή στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου των διοργανωτών…

Αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη, το «Run Greece Ηράκλειο 2023»

Συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Λότζια για το «Run Greece Ηράκλειο 2023», το οποίο όπως ανακοινώθηκε, θα είναι αφιερωμένο στα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό Run Greece θα διεξαχθεί την Κυριακή 2 Απριλίου, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.  Κάτι στο οποίο στάθηκε και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του.

«Υποδεχόμαστε στο Ηράκλειο για 10η χρονιά το Run Greece,  τη διοργάνωση που έχει εξελιχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες δρόμου στην Ελλάδα .Ειδικά φέτος θα έχουμε την ξεχωριστή ικανοποίηση να δούμε χιλιάδες δρομείς, μικρούς και μεγάλους, να γεμίζουν το πρόσφατα αναπλασμένο και πεζοδρομημένο κέντρο της πόλης μας», ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου.

Όπως πρόσθεσε, «στον Δήμο Ηρακλείου, στηρίζουμε και τη φετινή χρονιά το Run Greece με τις υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό μας, καθώς πρόκειται για αγώνα που θέτει την αξία της συμμετοχής πάνω από την νίκη και παράλληλα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες».

Ακολούθως μίλησε ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης στους τομείς Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργος Πιτσούλης, ο οποίος ανέφερε: «Για άλλη μια χρονιά οργανώνουμε τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού το “RUN GREECE-Heraklion” που αποτελεί θεσμό στους δρομικούς αγώνες της Ελλάδας. Μικροί και μεγάλοι θα συμμετέχουν στους αγώνες, ένα σπουδαίο αθλητικό δρώμενο που το έχει αγκαλιάσει ο κόσμος».

Ο αντιδήμαρχος Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Κώστας Βαρδαβάς τόνισε την αγαστή συνεργασία όλων των φορέων για την επιτυχία της διοργάνωσης: «Το Run Greece είναι ένα αθλητικό γεγονός που το έχουν αγκαλιάσει οι φορείς της πόλης, όπως φαίνεται και από την παρουσία τους στη σημερινή συνέντευξη τύπου, πράγμα πολύ σημαντικό. Στον Δήμο Ηρακλείου, μαζί με την Περιφέρεια Κρήτης, στηρίξαμε εμπράκτως αυτόν τον αγώνα από την πρώτη του χρόνια και βλέπουμε με ικανοποίηση ότι έχει πλέον καθιερωθεί».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της ΕΑΣ – ΣΕΓΑΣ Παναγιώτης Αντωνακάκης αευχαρίστησε και εκείνος όσους στηρίζουν το Run Greece και έκανε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στον Δήμο Ηρακλείου όσο και στην Περιφέρεια Κρήτης που ήταν στο πλευρό της Ελληνικής Ομοσπονδίας Στίβου από την πρώτη στιγμή.

«Φέτος ο αγώνας έρχεται σε μια δύσκολη συγκυρία αφού η χώρα ακόμα πενθεί για την τραγωδία των Τεμπών και τούτο όπως είναι λογικό είχε επιπτώσεις στην διάθεση του κόσμου, όπως αποτυπώθηκε στις εγγραφές. Το τελευταίο διάστημα πάντως βλέπουμε να ανεβαίνει ο αριθμός ραγδαία. Έχουμε ξεπεράσει πλέον τις 1.200 και συνεχίζουμε», πρόσθεσε.

Συνεχίζονται οι εγγραφές

Το «Run Greece Ηράκλειο» διοργανώνουν Δήμος Ηρακλείου, Περιφέρεια Κρήτης, Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ.

► Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα είναι στην Πλατεία Ελευθερίας.

► Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή όλων των δρομέων. είναι να έχει προηγηθεί έγκαιρα η εγγραφή τους, ώστε να έχουν εξασφαλίσει θέση συμμετοχής.

► Για τους  δρομείς – περιπατητές στα 5 και 10 χιλιόμετρα καθώς και για τον παιδικό αγώνα των 1.000μ, οι εγγραφές συνεχίζονται σύμφωνα με τα παρακάτω πρόγραμμα και με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμοι αριθμοί.

► Οι ηλεκτρονικές εγγραφές στη διεύθυνση www.run-greece.gr., θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 28 Μαρτίου

► Οι εγγραφές δρομέων και περιπατητών, θα συνεχίζονται στο Ηράκλειο στα σημεία εγγραφής μέχρι και την Πέμπτη 30 Μαρτίου.

► Την παραμονή των αγώνων Σάββατο 1 Απριλίου από 10.00 μέχρι  20.00 στο Παγκρήτιο στάδιο, θα γίνονται έγγραφες για τους δρομείς με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στα αγωνίσματα.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon