cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Αναγκαίο το κούρεμα χρεών και επιτοκίων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Ανακοίνωση για την οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους της κοινωνίας που οδηγεί στην υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση σε πλειστηριασμούς, εξέδωσε ο Σύλλογος Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης…

Αναγκαίο το κούρεμα χρεών και επιτοκίων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών

Στην οικονομική εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα τοκογλυφικά επιτόκια και τις επιθετικές πολιτικές του τραπεζικού συστήματος, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Στήριξης Δανειοληπτών Κρήτης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την τεχνολογική αναβάθμιση και θεσμική θωράκιση των πλειστηριασμών, ένα «κλικ» στο κομπιούτερ, χωρίς δυνατότητα υποτυπώδους άμυνας και ουσιαστικής δικαστικής η άλλης προστασίας, «ολόκληρες περιουσίες αλλάζουν χέρια και οι νοικοκύρηδες καταντούν κακομοίρηδες, χωρίς δυνατότητα “δεύτερης” ευκαιρίας».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, οι τράπεζες «σώθηκαν» με δανεισμό του Κράτους, ωστόσο λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους ασυλίας, αδιαφάνειας και ασυδοσίας, ενώ προσθέτει ότι «τα εγκλήματα των Τραπεζιτών αμνηστεύτηκαν, οι περισσότεροι εξ αυτών αν δεν είναι ακόμη στη θέση τους, εξακολουθούν να βρίσκονται στο απυρόβλητο, απολαμβάνοντας τα κεκτημένα τους».

Αντίθετα, τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και οι εκτός αγοράς επιχειρήσεις, παραμένουν ηφαίστειο που βράζει έτοιμο να εκραγεί, με τον Σύλλογο να τονίζει ότι πρόκειται για ένα μείζον εθνικό θέμα, και χρειάζεται διακομματική συνεννόηση, συνεργασία, θέληση και κυρίως αποφασιστικότητα.

Ο Σύλλογος ζητά να ανασταλούν όλοι οι πλειστηριασμοί πριν διαλυθεί η βουλή και μέχρι να δοθεί οριστικά δίκαιη λύση από την Κυβέρνηση που θα σχηματισθεί μετά τις εκλογές αλλά και τη συμβολή όλων των κομμάτων, τις κοινωνίας των πολιτών και της αυτοδιοίκησης.

Τέλος επισημαίνεται ότι η οριστική λύση του θέματος θα πρέπει να περιλαμβάνει γενναίο κούρεμα των χρεών και των επιτοκίων, μεγάλο αριθμό δόσεων, αυστηρό έλεγχο των εισπρακτικών μηχανισμών και γενναία αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon