cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 03.05 2024

Ανδρουλάκης-Ρέθυμνο: Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ για ισχυρή αντιπολίτευση

Ομιλία στο Ρέθυμνο πραγματοποίησε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης – Σήμερα επισκέφθηκε το Γάζι ενώ βρέθηκε και στο κέντρο του Ηρακλείου…

Ανδρουλάκης-Ρέθυμνο: Ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ για ισχυρή αντιπολίτευση

Στο Γάζι του Δήμου Μαλεβιζίου, συνοδευόμενος από υποψήφιους βουλευτές και τοπικά στελέχη, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας την επίσκεψή του, για μια ακόμη φορά στη γενέτειρά του, την Κρήτη.

Ο κ. Ανδρουλάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες που τον υποδέχθηκαν θερμά ενώ περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής και δέχθηκε ευχές ενόψει των εκλογών.

Μάλιστα περνώντας από τα καφενεία της περιοχής, δέχθηκε και το παραδοσιακό κέρασμα ρακής. Επόμενη στάση του Νίκου Ανδρουλακη, πριν από την αναχώρηση του, είναι το κέντρο του Ηρακλείου.

Χθες, ο κ. Ανδρουλάκης βρέθηκε στο Ρέθυμνο, τονίζοντας πως με τον σημερινό εκλογικό νόμο το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές του Μαΐου μεταφράζεται σε 172 έδρες και υποστήριξε ότι «πρέπει να σταματήσουν τα συστημικά media να φοβίζουν τον ελληνικό λαό».

Απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία είπε χαρακτηριστικά: «Έχετε, λοιπόν, επιλογές στην ακροδεξιά πολυκατοικία, διότι αυτό δεν είναι φιλελεύθερο κέντρο». Παράλληλα κατέκρινε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σημείωσε πώς «ο “χρυσός” χορηγός ήταν ο λαϊκισμός και η καταστροφική διακυβέρνηση του 2015-19».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της Θράκης. Κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ να επιδείξουν σοβαρή στάση. «Ας σταματήσουν τα φτηνά προεκλογικά παιχνίδια Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε.

Όπως πρόσθεσε, «ο Ανδρέας Παπανδρέου γκρέμισε τις μπάρες της ντροπής. Ο Κώστας Σημίτης, με υπουργό Εξωτερικών τον Γιώργο Παπανδρέου, έκανε τον νόμο του 5 τοις χιλίοις, που έβαλε στα πανεπιστήμια εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες μουσουλμάνους και μετά από 20 χρόνια έχουν πενταπλασιαστεί οι επιστήμονες στη Θράκη. Αυτό το κόμμα έδωσε προοπτική».

Ταυτόχρονα απάντησε στη κριτική που ασκήθηκε στην πρόταση του κόμματός του για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. «Λαϊκισμός ο ΦΠΑ στα βασικά αγαθά. Το ακούσαμε και αυτό. Μα, είναι λαϊκισμός να μειώσεις τον ΦΠΑ σε λίγα βασικά αγαθά, για να μπορεί ο πιο ευάλωτος Έλληνας να μπορεί να αγοράζει το γάλα, το ψωμί; Η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της το 2019 υποσχόταν μειωμένο ΦΠΑ και στις δύο κατηγορίες. Τότε μπορούσαν, τώρα δεν μπορούν;» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τα εξοπλιστικά, είπε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στήριξε την ενίσχυση της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας και δεν έπαιξε παιχνίδια λαϊκισμού, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. «Πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι το ράλι ανταγωνισμού με την Τουρκία, αλλά να σταματήσει η Δύση να πωλεί έστω και μία σφαίρα στην Τουρκία, όσο αυτή καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα και δεν σέβεται τις συνθήκες καλής γειτονίας με την Ελλάδα και την Κύπρο».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon