cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Αποκλειστικό: Στο εδώλιο ο νυν και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων!!!

Τα “στραβά μάτια” που έκαναν, ακόμα και σε αξιόποινες πράξεις στην υπόθεση της Αγίας Σκέπης τελικά οδηγούν τον πρώην και τον νυν αντιπεριφερειάρχη Χανίων στο σκαμνί της δικαιοσύνης για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση – Η δικάσιμος ορίστηκε για τις 2/9/22

Αποκλειστικό: Στο εδώλιο ο νυν και ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Χανίων!!!

Επεκτείνεται το κατηγορητήριο για την υπόθεση της Αγίας Σκέπης. Μάλιστα έχει οριστεί δικάσιμος για τις 2 Σεπτεμβρίου του 2022, για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, στον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη και στον νυν Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή. Ενώ γνώριζαν τις συνθήκες λειτουργίας του γηροκομείου – κολλαστηρίου όχι μόνο επέτρεπαν την λειτουργία του προχώρησαν και στην αναβάθμιση του.

Από τη δικογραφία θυμίζουμε πως προκύπτει σειρά σοβαρών παραλείψεων από τους υπαλλήλους της υπηρεσίας από την πρώτη κιόλας μέρα έναρξης της λειτουργίας της Μονάδας. Η αίτηση για την έκδοση της άδειας λειτουργίας κατατέθηκε τον Μάιο του 2009, ωστόσο το γηροκομείο ξεκίνησε να λειτουργεί χωρίς να περιμένει την έκδοσή της, φιλοξενώντας περίπου 25 ηλικιωμένους. Ένα χρόνο μετά διαπιστώθηκε πως δεν μπορούσε να χορηγηθεί άδεια καθώς δεν είχαν προσκομιστεί στοιχειώδη δικαιολογητικά.

Επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ και διατάχθηκε η διακοπή λειτουργίας της Μονάδας, απόφαση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ καθώς η ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να δώσει τα στοιχεία των ηλικιωμένων ώστε να ειδοποιηθούν οι συγγενείς τους να τους παραλάβουν.

«Προσωρινή άδεια» για φιλοξενία έως 16 ατόμων (τρία εκ των οποίων μη αυτοεξυπηρετούμενα) εκδίδεται τον Αύγουστο του 2011 (δύο χρόνια και τρεις μήνες μετά την έναρξη της πραγματικής λειτουργίας του γηροκομείου) από τον τότε αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη, με την αιτιολογία πως «δεν υπήρχε δυνατότητα φιλοξενίας των ηλικιωμένων σε άλλες παρεμφερείς δομές στα Χανιά».

Το 2012, παρά το ότι δεν έχουν διευθετηθεί ακόμα οι εκκρεμότητες της Μονάδας, δόθηκε πενταετής άδεια λειτουργίας (έως το 2017) ενώ, όταν και αυτή έληξε, η λειτουργία συνεχίστηκε για ακόμα δύο χρόνια με τους πάντες να κάνουν τα στραβά μάτια.

Παρά τις παρατυπίες και παρά τις πρώτες καταγγελίες για όσα συνέβαιναν στη δομή, τον Οκτώβριο του 2019 ο νυν αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής όχι μόνο ανανέωσε αλλά και επέκτεινε την άδεια λειτουργίας, αλλάζοντας τη δυναμικότητα φιλοξενίας από τα 16 στα 46 άτομα.

Θυμίζουμε πως ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει δηλώσει σχετικά πως «Η Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί, περιμένουμε να καταλογίσει ευθύνες όπου κρίνει και στη συνέχεια θα τοποθετηθώ».

Ενώ σχετικά με το αν υπάρχει πολιτική ευθύνη της Περιφέρειας, του ιδίου καθώς και του πρώην και νυν αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο κ. Αρναουτάκης ανέφερε στην ΕΦΣΥΝ τον Φεβρουάριο: «Στο συγκεκριμένο γηροκομείο είχαν γίνει έλεγχοι και από άλλες ανεξάρτητες αρχές, όχι μόνο από την Περιφέρεια, και πάλι δεν βρέθηκε κάτι μεμπτό. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση θα περιμένουμε την κρίση της Δικαιοσύνης και θα τοποθετηθούμε εκ νέου».

Και τώρα κύριε Αρναουτάκη θα κάνετε κάποια τοποθέτηση;

Θυμίζουμε τέλος πως η συγκεκριμένη “δομή” ηλικιωμένων στα Χανιά όχι μόνο έχει κλείσει αλλά συνεχίζει να λειτουργεί με… νέο όνομα!!! Όνομα, “Ευ Ζην Care”… το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί και ως… “τρολιά”!!!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon