cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Δράση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο για την οδική ασφάλεια

Αλκοολόμετρα και έντυπο υλικό με στόχο την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων και την οδική ασφάλεια θα μοιράσει αύριο το πρωί στο κέντρο του Ηρακλείου η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, παρουσία της υφυπουργού Υγείας…

Δράση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο για την οδική ασφάλεια

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για θέματα οδικής ασφάλειας, προαγωγής της ψυχικής υγείας και της κοινωνικής προσφοράς, διοργανώνει η 7η ΥΠΕ Κρήτης στο Ηράκλειο, παρουσία της υφυπουργού Υγείας, Ζωής Ράπτη.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης, έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου. Κατά τη διάρκειά της, θα διανεμηθούν συσκευές μίας χρήσης, χορηγία του ΣΥΦΑΚ, για τον έλεγχο των επιπέδων αλκοόλης και την άμεση ενημέρωση του οδηγού για την ικανότητα οδήγησής του.

Παράλληλα, στελέχη της Δημόσιας Υγείας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης θα διανείμουν ενημερωτικό φυλλάδιο στο κοινό με επισημάνσεις σε θέματα οδικής ασφάλειας, προαγωγής της δημόσιας, ψυχικής και ατομικής τους υγείας και την παρότρυνση προσφοράς του σημαντικού δώρου ζωής, εκείνο της δωρεάς αίματος.  

Η δράση διοργανώνεται πρώτη φορά από την 7ης ΥΠΕ Κρήτης, σε συνεργασία με την Τροχαία Ηρακλείου και τον ΣΥ.ΦΑ.Κ., στο πλαίσιο της κοινής στόχευσης και συνεργασίας των φορέων για την προστασία της ζωής, την προαγωγή της ποιότητας και της δημόσιας υγείας.

Όπως δηλώνει ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί γενικότερα στην εδραίωση της ενεργητικής προστασίας των επισκεπτών και των οδηγών που θα μετακινηθούν οδικά και της αποθάρρυνσης ειδικότερα όσων που έχουν καταναλώσει προηγουμένως αλκοόλ να οδηγήσουν στους δρόμους κατά την εορταστική περίοδο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon