cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Εγκαίνια της έκθεσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τα εγκαίνια της έκθεσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων» που πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας…

Εγκαίνια της έκθεσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, πραγματοποιήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου τα εγκαίνια της έκθεσης «Διάλογοι για την ισότητα των φύλων» που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Η εκθεσιακή δράση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, που εγκαινιάζει τον κύκλο «Διάλογοι», φέρνει σε συνομιλία δύο εκφράσεις του θηλυκού και του αρσενικού στην τέχνη της Κρήτης.

Η σχετική πρόσκληση επιχειρείται με την παρουσίαση, για πρώτη φορά στο Μουσείο, όπως ανέφερε η γενική του διευθύντρια, Στέλλα Χρυσουλάκη, δύο μαρμάρινων αγαλματιδίων της ελληνορωμαϊκής περιόδου (2ος αι. μ.Χ.) και την αντιπαραβολή τους με τις επιτοίχιες ζωγραφικές απεικονίσεις, αριστουργήματα της ακμής του μινωικού κόσμου (16ος – 15ος αι. π.Χ.).

«Η πολιτισμική αντίθεση προφανής. Εδώ βρίσκεται η πρόκληση της αντίστιξης, που μας καλεί να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό βλέμμα μέσα από έναν κύκλο θεματικών ξεναγήσεων που θα πραγματοποιηθούν τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2024» ανέφερε η κ. Χρυσουλάκη.

Η ίδια πρόσθεσε ότι ανάμεσά τους έχουν κυλήσει 13 αιώνες, και μέσω αυτού του διαλόγου, ο στόχος είναι «να δούμε αν ήταν η ίδια ή διαφορετική η αντίληψη των ανθρώπων για τα φύλα».

Τα εκθέματα θα βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου μέχρι τις 18 Μαΐου, Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, ενώ μέσα σε αυτό το διάστημα θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις από αρχαιολόγους για το κοινό.

Το πρόγραμμα των θεματικών ξεναγήσεων έχει ως εξής: Σάββατο 9 Μαρτίου, 12:00 Στέλλα Χρυσουλάκη – Κλεάνθης Σιδηρόπουλος, Σάββατο 30 Μαρτίου, 12:00 Γεωργία Φλούδα – Μαρία Κυρίμη, Σάββατο 13 Απριλίου, 12:00 Δημήτρης Σφακιανάκης, Σάββατο 27 Απριλίου, 12:00 Ειρήνη Γαλλή – Δημήτρης Μυλωνάς.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon