cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Έλλειψη ασφαλείας και υπερεργασία αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα

Η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανίων εν όψει της τουριστικής σεζόν αναφέρεται στα εργατικά ατυχήματα, τις υπερωρίες, αλλά και τους χώρους εργασίας, τους οποίους χαρακτηρίζουν «γιαπιά»…

Έλλειψη ασφαλείας και υπερεργασία αυξάνουν τα εργατικά ατυχήματα

Για αύξηση του φαινομένου των εργατικών ατυχημάτων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Χανίων, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι οι εργοδότες συνειδητά αγνοούν τις ζωές των ανθρώπων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, όλο και περισσότερο αυξάνεται η εντατικοποίηση και το ξεχείλωμα των ωραρίων, χαρακτηρίζοντας τους χώρους εργασίας “γιαπιά”.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται και το φαινόμενο των εργατικών ατυχημάτων, καθώς μόνο το τελευταίο 10ήμερο να έχουν σημειωθεί πάνω από 4 ατυχήματα μέσα σε χώρους δουλειάς εδώ στα Χανιά.

Σύμφωνα με την Ένωση Οικοδόμων, η έλλειψη των μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων και η εκμετάλλευση τω ν εργαζομένων, συχνά οδηγούν σε τέτοια ατυχήματα.

«Το συνδικάτο Οικοδόμων θα βρίσκεται πάντα στο πλάι των εργαζομένων και θα αναδεικνύει τέτοια περιστατικά, κόντρα στην εκμετάλλευση της εργοδοσίας, η οποία βάζει στο ζύγι το κέρδος έναντι της ανθρώπινης ζωής», καταλήγει η ανακοίνωση των οικοδόμων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon