cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 17.05 2024

Επιστημονικό συμπόσιο: Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα

Παρασκευή και Σάββατο στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης – Θα είναι διαθέσιμο και διαδικτυακά…

Επιστημονικό συμπόσιο: Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα

Μέρος των αποτελεσμάτων του προγράμματος «Πρόσφυγες στην Κρήτη από τον Μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα» θα παρουσιαστούν στο διήμερο Συμπόσιο που οργανώνει η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, στο Ηράκλειο, την Παρασκευή και το Σάββατο 16 και 17 Δεκεμβρίου.

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικό Μουσείο Κρήτης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης προχώρησε στο σχεδιασμό και την πραγματοποίηση ενός επιστημονικού ερευνητικού προγράμματος με στόχο τη μελέτη και ανάδειξη του ζητήματος της εγκατάστασης και ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Κρήτη από το 1922 μέχρι τις αρχές του 21ου αιώνα.

Βασικοί άξονες της έρευνας αυτής αποτελούν η καταγραφή και αξιοποίηση τόσο αρχειακών τεκμηρίων που βρίσκονται διάσπαρτα εντός και εκτός Κρήτης όσο και προφορικών μαρτυριών από ανθρώπους προσφυγικής καταγωγής δεύτερης και τρίτης γενιάς που ζουν σε πόλεις και χωριά του νησιού μας. Οι μαρτυρίες αυτές επιβεβαιώνουν ότι το στοιχείο της προσφυγικής καταγωγής παραμένει μια ισχυρή παράμετρος της συλλογικής και ατομικής μνήμης.

Το συμπόσιο είναι υβριδικό και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το παρακολουθήσουν με φυσική παρουσία ή διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://us06web.zoom.us/j/87571440002.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon