cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ηράκλειο: Στους δρόμους την Πέμπτη οι υγειονομικοί

Έντονες αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο για το ΕΣΥ…

Ηράκλειο: Στους δρόμους την Πέμπτη οι υγειονομικοί

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας των νοσοκομειακών γιατρών.

Παράλληλα, έχει ανακοινωθεί στάση εργασίας από τις 11 το πρωΐ της Πέμπτης μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, από τους νοσοκομειακούς γιατρούς καιτην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Στις κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν πως θα συμμετέχουν και σωματεία εκπαιδευτικών, με την ΕΛΜΕ Ηρακλείου να κάνει λόγο για ένα νομοσχέδιο «που θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας», ενώ η Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Ηρακλείου αναφέρεται στην περαιτέρω υποβάθμιση της δημόσιας υγείας στην χώρα.

Τη στήριξή της στον αγώνα των υγειονομικών εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το νέο νομοσχέδιο, «δημιουργεί ασθενείς και γιατρούς διαφορετικών ταχυτήτων, συρρικνώνει τις δημόσιες υπηρεσίες και επιβάλλει ουσιαστικά το προνόμιο στην περίθαλψη, όσων διαθέτουν χρήματα ή «μέσον», ενώ μεταβάλλει άρδην το σύστημα επιλογής μόνιμων γιατρών και αναβαθμίζει τις πελατειακές σχέσεις».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon