cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

ΙΣΗ: Προχειρότητα με τα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς συνταγογράφηση

Απίστευτη προχειρότητα, καταλογίζει στο Υπουργείο Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, με αφορμή την ανακοίνωση ότι οι πολίτες μπορούν να πραγματοποιούν αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία, χωρίς συνταγογράφηση…

ΙΣΗ: Προχειρότητα με τα αντιγριπικά εμβόλια χωρίς συνταγογράφηση

Για μία απίστευτη προχειρότητα, σε ένα θέμα που άπτεται της δημόσιας υγείας, κατηγορεί το Υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, μετά από την ανακοίνωση του Υπουργείου, μπορούν οι πολίτες να πραγματοποιούν τα αντιγριπικά εμβόλια στα φαρμακεία χωρίς συνταγογράφηση από τον ιατρό τους.

Σύμφωνα με τον ΙΣΗ, από τη μία οι φαρμακοποιοί δηλώνουν αδυναμία να υποστηρίξουν αυτό το εγχείρημα, ενώ από την άλλη, σύμφωνα με το Υπουργείο, οι ασθενείς μπορούν να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο, μετά από απλή δήλωσή τους ότι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όπως τονίζει ο ΙΣΗ, με αυτόν τον τρόπο παραβλέπεται το γεγονός ότι τα φαρμακεία δεν είναι ιατρεία, δεν έχουν εξεταστήριο, δεν έχουν χώρο αναμονής και δεν έχουν χώρο αντιμετώπισης της οποιαδήποτε επιπλοκής, όπως παραδείγματος χάριν μια αλλεργικής αντίδρασης.

Ο ΙΣΗ υπογραμμίζει ότι οι φαρμακοποιοί πιστοποιούνται για την διενέργεια αλλά όχι για την απόφαση του ποιος θα εμβολιαστεί.

«Ως Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου προτρέπουμε τους πολίτες να εμπιστευτούν την Ιατρική επιστήμη, να επισκεφτούν και να συμβουλευτούν τον γιατρό τους και να πραγματοποιήσουν τον αντιγριπικό εμβολιασμό, τον εμβολιασμό κατά του πνευμονιόκοκκου αλλά και να επικαιροποιήσουν τον εμβολιασμό τους κατά της COVID-19», καταλήγει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon