cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Καταγγέλλουν μαζική απόρριψη αιτημάτων για εκλογική άδεια

Οι εκπαιδευτικοί του Ηρακλείου διαπίστωσαν ότι η διοίκηση της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης απορρίπτει μαζικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τη χορήγηση της μια επιπλέον ημέρας άδειας…

Καταγγέλλουν μαζική απόρριψη αιτημάτων για εκλογική άδεια

Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», υποστηρίζοντας ότι απορρίπτει χωρίς αιτία την εκλογική άδεια των εκπαιδευτικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», με έγγραφό της στις 3 Μαΐου, είχε ζητήσει από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς που εμπίπτουν στην κατηγορία μετακίνησης από το ν. Ηρακλείου σε άλλη περιφερειακή ενότητα, πέραν της Κρήτης και να δοθεί σε όλες/όλους ανεξαιρέτως μια επιπλέον ημέρα άδειας.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, «αυτό είναι, εξάλλου, το πνεύμα του Π.Δ. 26/2012 και του ν. 3528/2007, ότι όσοι μετακινούνται από νησί και προς νησί, δύναται να λάβουν μια επιπλέον ημέρα άδειας, ώστε να ασκήσουν απρόσκοπτα το αναφαίρετο εκλογικό τους δικαίωμα».

Ωστόσο, οι εκπαιδευτικοί διαπίστωσαν ότι η διοίκηση της Διεύθυνσης Π.Ε. Ηρακλείου απορρίπτει μαζικά τα αιτήματα των εκπαιδευτικών για τη χορήγηση της μια επιπλέον ημέρας άδειας.

Ειδικότερα, απορρίπτει αιτήματα σε περιοχές, που οι εκπαιδευτικοί πρέπει να πάρουν 2 ή 3 μεταφορικά μέσα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

«Η συμμετοχή με την ψήφο μας στις εθνικές εκλογές αποτελεί αναφαίρετο και ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα. Καλούμε, τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου, έστω και τώρα, να λάβει υπόψη της το θεμελιώδες δικαίωμα και να εγκρίνει τα αιτήματα των συναδέλφων», καταλήγει η καταγγελία του Συλλόγου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon