cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Αιτία της κινητοποίησης των γονέων είναι η σοβαρή έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού…

Κατάληψη στο Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών

Την απόφαση να προχωρήσουν σε κατάληψη του Δημοτικού Σχολείου Κολυμβαρίου στα Χανιά, αποφάσισε ο Σύλλογος Γονέων των μαθητών για τη σοβαρή, όπως υποστηρίζουν, έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Σύμφωνα με τους γονείς, το Δημοτικό Σχολείο χρειάζεται στήριξη σε εκπαιδευτικό πρόσωπο, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα στη σωστή λειτουργία του.

Στο πλευρό των γονέων δηλώνει ότι στέκεται η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων, καλώντας την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση:

«Δεν είναι δυνατό τα παιδιά που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης να παραμένουν αβοήθητα μέσα σε τυπικές τάξεις. Η θεματική Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων στηρίζει το δίκιο του αγώνα τους και ενώνει τη φωνή της με τη δική τους μέχρι να δικαιωθούν. Αλλά το Δ.Σ. Κολυμβαρίου δεν είναι το μόνο σχολείο με ελλείψεις. Αν κα τα σχολεία έχουν ανοίξει εδώ και εβδομηνταπέντε μέρες υπάρχουν ακόμη κενά σε εκπαιδευτικούς. Τα κενά αυτά αφορούν σχεδόν κάθε ειδικότητα.

Το πρόβλημα εντείνεται από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της ΝΔ να δημιουργήσει πολυπληθή τμήματα. Υποστελέχωση παντού σε Παιδεία, Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια το βάρος στις πλάτες των πιο ευάλωτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χανίων καλεί την Πολιτεία να πράξει το καθήκον της και να στελεχώσει τόσο το Δημοτικό Σχολείο Κολυμβαρίου όσο και κάθε σχολική μονάδα με κενά».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon