cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Κοινωνικό μήνυμα για το αλκοόλ και την οδήγηση

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η οποία θα εξελιχθεί με ποικίλες πρωτοβουλίες και δράσεις κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς…

Κοινωνικό μήνυμα για το αλκοόλ και την οδήγηση

Με κεντρικό μήνυμα «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί», η Τροχαία Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου με την υποστήριξη της Περιφέρεια Κρήτης, διοργανώνουν καμπάνια με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η ενημερωτική καμπάνια ξεκινά σήμερα με κοινωνικό μήνυμα όπου κυριαρχεί το σύνθημα «ένας δεν πίνει, όλοι επιστρέφουν», αναδεικνύοντας πως υπάρχει τρόπος να διασκεδάσουμε με ασφάλεια αυτές τις γιορτές, κάνοντας την επιλογή του οδηγού της παρέας.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε εστιατόρια και καφέ – μπαρ στην πόλη του Ηρακλείου, όπου τροχονόμοι, αστυνομικοί και μέλη του Συνδέσμου θα ενημερώσουν τους θαμώνες των καταστημάτων σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση.

Παράλληλα, θα ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες να επιλέξουν τον «Οδηγό της Παρέας» που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα ξεχωριστό μήνυμα ζωής: «ΕΝΑΣ δεν πίνει, ΟΛΟΙ επιστρέφουν».

Ομοίως παραμονές πρωτοχρονιάς τροχονόμοι – αστυνομικοί και μέλη του συνδέσμου θα ενημερώσουν σχετικά διερχόμενους οδηγούς οχημάτων.

Και στις δύο παραπάνω δράσεις θα μοιραστούν δώρα και υλικό με χρήσιμες συμβουλές στο αντικείμενο του θέματος.

Για την πρώτη φάση, η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στις 15:00΄ στα Λιοντάρια, όπου θα γίνουν δηλώσεις από τους εκπροσώπους των φορέων.

Για τη δεύτερη φάση θα σταλεί νεότερη ενημέρωση για το σημείο πραγματοποίησης της δράσης.

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σας προωθούμε το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Τροχαία Ηρακλείου για τις δράσεις καθώς και το βίντεο με το κοινωνικό μήνυμα στο κανάλι του Youtube και τη σελίδα στο Facebook της Περιφέρειας Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon