cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Κρήτη: Μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και να τερματιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου πλούτου στο βωμό του κέρδους, απαίτησαν οι Κρητικοί συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις…

Κρήτη: Μεγάλη συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις
φωτο: ertnews.gr

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το πρωΐ στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου και στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Οι συμμετέχοντες στην απεργιακή κινητοποίηση από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξέφρασαν αγανάκτηση για την τραγωδία στα Τέμπη και απαίτησαν «να αποδοθούν οι διαχρονικές ευθύνες των υπευθύνων και να τερματιστεί η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων του δημοσίου πλούτου στο βωμό του κέρδους».

Κρατώντας πλακάτ με συνθήματα όπως «Γιατί;» ή «Ποτέ πια στη λογική: Πάμε και όπου βγει» οι διαδηλωτές ζήτησαν ασφάλεια στις μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τάχθηκαν κατά των ιδιωτικοποιήσεων όχι μόνο στις μεταφορές, αλλά στην υγεία και την παιδεία.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους, δυναμικό ήταν το «παρών» φοιτητών και μαθητών του Ηρακλείου.

Ανάμεσα στα μηνύματα των συγκεντρωμένων ήταν: «Δεν φταίει η κακιά η ώρα ούτε η κακή η χώρα, φταίει το κέρδος κι όσοι κυβέρνησαν τούτην εδώ τη χώρα».

Στη συγκέντρωση και στην πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, που ακολούθησε, συμμετείχαν μεταξύ άλλων σωματεία του δημοσίου τομέα, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, σωματεία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, φοιτητικοί και μαθητικοί σύλλογοι και συνταξιούχοι.

Χανιά

Με μεγάλη συμμετοχή, κυρίως νέων (μαθητών και φοιτητών), πραγματοποιήθηκε σήμερα και στα Χανιά το συλλαλητήριο με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς της πόλης όπου πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους των Χανίων, προς την πλατεία Ελευθερίας, έξω από τα γραφεία της Αντιπεριφέρειας και κατέληξαν, μέσω των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μαθητές ύψωσαν στον ουρανό λευκά μπαλόνια.

Εκτός από τους μαθητές και τους φοιτητές, το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι από εργατικά σωματεία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, καθώς και πολίτες.

Ρέθυμνο

Πολυπληθής η συγκέντρωση και η διαδήλωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν: Ένωση  Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σόλλογος Γενικών οικογενειακών Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, Σύλλογος Εργαζομένων ΓΝΡ, ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, Σωματείο συμβασιούχων Καθαριστριών Ρεθύμνου, Σύλλογος Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου, Σωματείο Συμβασιούχων Ερευνητών & Διδασκόντων, Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Εμπορικός Σύλλογος και το Συντονιστικό κατά των ΒΑΠΕ. 

«Μέγιστο χρέος σήμερα στις οικογένειες των νεκρών και των τραυματιών, των φοιτητών και των εργαζομένων στα τρένα που έχασαν τη ζωή τους, είναι να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα! Τώρα είναι η ώρα να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί υπεύθυνοι», αναφέρουν οι διαμαρτυρόμενοι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon