cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Χανίων

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό που θα καλύψει ανάγκες για το ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα, το ακτινολογικό τμήμα και τη μονάδα τεχνητού νεφρού, παρέλαβε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, «ο Άγιος Γεώργιος»…

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό ενισχύθηκε το Νοσοκομείο Χανίων

Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, παρέλαβε το πρωΐ της Τρίτης, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, «ο Άγιος Γεώργιος».

Ο εξοπλισμός χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» της Περιφέρειας Κρήτης με το ποσό των 2,4 εκατ. ευρώ και παραδόθηκε το πρωΐ της Τρίτης από τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη στον διοικητή του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργο Μπέα.

Πρόκειται για εξοπλισμό που θα καλύψει ανάγκες για το ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα, το ακτινολογικό τμήμα και τη μονάδα τεχνητού νεφρού.

Ειδικότερα ο εξοπλισμός πού παραδόθηκε αφορά, δέκα σύγχρονα ιαπωνικά μηχανήματα αιμοκάθαρσης για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, έναν ενδοσκοπικό πύργο για την μονάδα ΩΡΛ, ένα μηχάνημα χειρουργικής καθοδήγησης επίσης για την μονάδα ΩΡΛ και δύο ψηφιακά ακτινολογικά μηχανήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κατά την παράδοση του εξοπλισμού ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, «αυτό το οποίο υπηρετούμε είναι η δημόσια υγεία στην Κρήτη. Προσπαθούμε να καλύψουμε ανάγκες και σε εξοπλισμό και σε επικουρικό προσωπικό, δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε και να είμαστε στο πλευρό των νοσοκομείων μας».

Όπως είπε κατά την παραλαβή του εξοπλισμού ο διοικητής του νοσοκομείου, «στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, σήμερα, παραλαμβάνουμε μεταξύ άλλων 10 υπερσύγχρονα μηχανήματα για την μονάδα τεχνητού νεφρού, εξοπλισμό navigator για χειρουργεία κεφαλής και τραχήλου και έναν χειρουργικό πύργο».

«Η προσπάθεια για ενίσχυση των νοσοκομείων της Κρήτης είναι συνεχής. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες υγείας και για αυτό εργαζόμαστε», δήλωσε κατά την παραλαβή του εξοπλισμού ο διοικητής της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon