cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κρήτη

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με κάθε λαμπρότητα, εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κρήτη. Στο Ενετικό Λιμάνι της κάθε πόλης, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και η κατάδυση του σταυρού σε Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Χανιά…

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Κρήτη
Αγιασμός των υδάτων στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Από το πρωί της Παρασκευής, πλήθος πιστών συνέρρεε στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο για να παρακολουθήσει την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του Μεγάλου Αγιασμού, ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία προς το Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον αγιασμό των υδάτων.

Άντρες και γυναίκες βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Λιμανιού Ηρακλείου για να πιάσουν τον Σταυρό, με τον Κωνσταντίνο Καλοχριστιανάκη να τα καταφέρνει για πρώτη φορά.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και στην υπόλοιπη Κρήτη.

Στα Χανιά, εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στο ενετικό λιμάνι για να παραστούν στην κατάδυση του σταυρού στη θάλασσα από τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου εψάλη η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, παρουσία των τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια σχηματίστηκε η πομπή η οποία έφτασε στο ενετικό λιμάνι για τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του σταυρού.

Στο Ενετικό Λιμάνι πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός των υδάτων και στην πόλη του Ρεθύμνου.

Των τελετών προεξήρχε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Πρόδρομος και το λιμάνι ήταν κατάμεστο από κόσμο καθώς ο καιρός ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκός για την τελετή. 

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon