cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Μέτρα για ακρίβεια και αισχροκέρδεια ζητά η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό έστειλε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλώντας τον να πάρει άμεσα μέτρα για την ακρίβεια, για την αισχροκέρδεια, αλλά και να μεριμνήσει για την ύπαρξη των Εθνικών Ενώσεων Καταναλωτών…

Μέτρα για ακρίβεια και αισχροκέρδεια ζητά η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης

Στην ανεξέλεγκτη ακρίβεια, στην αισχροκέρδεια και στις υψηλές τιμές στην ενέργεια, αναφέρεται η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, σε επιστολή της προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ιωάννα Μελάκη ζητά την παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας των νοικοκυριών, σημειώνοντας ότι η επιδοματική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν αρκεί ούτε για φιλοδώρημα.

Τα άμεσα μέτρα που ζητά η πρόεδρος της ΕΠΚ Κρήτης είναι:

  • Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα
  • Μείωση του συντελεστή Φ. Π. Α, σε είδη πρώτης ανάγκης
  • Εκτενείς ελέγχους σε παραγωγικά, χονδρεμπορικα και εισαγωγικά κέντρα, που διαμορφωνοντσι οι τιμές, για την πάταξη της ακρίβειας και αισχροκέρδειας
  • Ενίσχυση των Εθνικών Ενώσεων Καταναλωτών με τεχνογνωσία και υλικοτεχνική υποδομή και ανάλογη χρηματοδότηση

«Καταλαβαίνουμε ότι το έργο που καλείστε να επιτελέσετε είναι βαρύ και ασήκωτο. Όμως εσείς κυβερνάτε, εσείς οραματίζεστε να ξανακυβερνήσετε. Αν πραγματικά νοιάζεστε να δείτε την χώρα μας, αξιοθαύμαστη, όχι από τους τουρίστες, αλλά από τους πολίτες της, ασχοληθείτε με αυτούς, για τη ευμάρεια της πατρίδας μας, μα προπάντων για τους πολίτες, που τείνουν να εξαφανιστούν, καθώς όλοι οι συντελεστές της επιβίωσης τους σήμερα φέρουν αρνητικό πρόσημο», αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon