cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Κυ 19.05 2024

Εργασιακή επισφάλεια για συμβασιούχους σε ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης αξιώνει την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, για το σύνολο των υπαλλήλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της Κρήτης…

Εργασιακή επισφάλεια για συμβασιούχους σε ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας

Να δοθεί ένα τέλος στην εργασιακή επισφάλεια με την οποία βρίσκονται αντιμέτωποι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι σε ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας ζητά ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Κρήτης αξιώνει την άμεση μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ, ΙΔΟΧ, ΔΥΠΕ, κ.α.) σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, για το σύνολο των υπαλλήλων των Κέντρων Υγείας και των ΤΟΜΥ της Κρήτης.

Οι συμβάσεις αυτές αφορούν εργαζόμενους νοσηλευτές/τριες, προσωπικό καθαριότητας, προσωπικό φύλαξης, ιατρούς και επαγγελματίες εργαστηρίων, βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό που εδώ και χρόνια – πριν την πανδημία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας ως και σήμερα – δίνουν μάχη στην πρώτη γραμμή.

Πρόκειται για εργαζόμενους που προσέφεραν τα μέγιστα όλη την προηγούμενη περίοδο, συχνά έχοντας στη διάθεση τους πενιχρά μέσα και ιδιαιτέρως αυξημένο προσωπικό κόστος.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο, όλοι αυτοί επί σειρά ετών κρατούν όρθιες τις Πρωτοβάθμιες Δομές Υγείας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ένα σύστημα που αιμορραγεί καθημερινά, σε ένα σύστημα που έχει ξεχάσει τι σημαίνει μόνιμη στελέχωση.

«Απαιτούμε την απαλλαγή των συναδελφισσών/συναδέλφων  από την εργασιακή επισφάλεια που τους έχει επιβληθεί και πολύ συχνά τις/τους οδηγεί στην ανεργία, στερώντας τους και αυτό το ελάχιστο εισόδημα, στις σημερινές συνθήκες ακρίβειας, των αυξημένων αναγκών για τις οικογένειες και τα παιδιά τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις ΤΟΜΥ και Κέντρα Υγείας διεκδικούν:

  • Μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλες και όλους.
  • Άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
  • Καμία απόλυση συναδέλφου/συναδέλφισσας.
  • Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων
  • Δημιουργία και επικαιροποίηση των Οργανισμών και των Οργανογραμμάτων στα Κέντρα Υγείας.
  • Όχι στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Δημόσια, Δωρεάν και Ποιοτική Φροντίδα Υγείας για όλους”.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon