cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 04.05 2024

Νέες δομές ψυχικής υγείας ιδρύονται στην Κρήτη

Σύμφωνα με την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, κα Ζωή Ράπτη, μεταξύ άλλων, προγραμματίζεται η ίδρυση δομών για την ψυχική υγεία στην Κρήτη…

Νέες δομές ψυχικής υγείας ιδρύονται στην Κρήτη

Σύμφωνα με την κα. Ράπτη, στην Κρήτη δημιουργούνται Νέες Μονάδες, από αυτές που περιλαμβάνονται στο σχεδιασμό των 104 δομών και συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο, με αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Έτσι από τα 12 οικοτροφεία και έναν Ξενώνα, που θα δημιουργηθούν στην Επικράτεια για την υποστήριξη των ενηλίκων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές, μια δομή θα λειτουργήσει στο Ρέθυμνο.

Επιπλέον, από τις 8 Μονάδες που θα δημιουργηθούν για την Έγκαιρη Παρέμβαση στην ψύχωση σε έφηβους και νεαρούς ενήλικους,  μια εξ’ αυτών θα λειτουργήσει στο Ηράκλειο.

Όπως επισήμανε η υφυπουργός που βρέθηκε στην εκδήλωση για τα εγκαίνια φωτογραφίας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, πρόβλεψη υπάρχει και για την τρίτη ηλικία, καθώς από τα 6 Κέντρα Ημέρας και τις 4 Κινητές Μονάδες, που έχουν προβλεφθεί στο πλάνο για ασθενείς με άνοια και νόσο  Alzheimer, μια δομή θα ενισχύσει τις Υπηρεσίες Υγείας στο Ηράκλειο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon