cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ιππασίας

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης είναι το μοναδικό ιππικό κέντρο στην Κρήτη και ένα από τα λίγα στην Ελλάδα που προσφέρει Θεραπευτική ιππασία και Ιπποθεραπεία…

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της ιππασίας

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης είναι το μοναδικό ιππικό κέντρο στην Κρήτη και ένα από τα λίγα στην Ελλάδα που προσφέρει Θεραπευτική Ιππασία και Ιπποθεραπεία. Θεραπευτική Ιππασία είναι η χρήση του αλόγου ως μέσο για τη διεξαγωγή ασκήσεων και δραστηριοτήτων, στόχος των οποίων είναι η νοητική, σωματική, συναισθηματική αλλά και κοινωνική ανάπτυξη των ατόμων με ιδιαιτερότητες.

Όπως δήλωσε στην «ΕΡΤ-3» η Μαριάννα Γραμματικάκη, εκπαιδεύτρια θεραπευτικής ιππασίας, η Θεραπευτική Ιππασία ωφελεί ως θεραπεία, ως μέσο εκπαίδευσης, ως άθλημα αλλά και ως διασκέδαση.

Ιπποθεραπεία είναι ένας όρος που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως και σημαίνει την άμεση θεραπεία με τη βοήθεια του αλόγου. Δηλαδή τη θεραπεία ατόμων με συγκεκριμένα προβλήματα σκελετικού ή κινητικού τύπου. Σε αυτές τις περιπτώσεις το άτομο ωφελείται από την κίνηση του αλόγου μέσω της στάσης και της ισορροπίας.

Η Ιππική Ακαδημία Κρήτης έχει εδώ και χρόνια αφιερώσει ένα μεγάλο της κομμάτι στη εκμάθηση της ιππασίας σε άτομα με κινητικές ιδιαιτερότητες. Ήδη από το 2010, προπονούνται στις εγκαταστάσεις της οι μοναδικοί Έλληνες Παραολυμπιακοί Αθλητές.

Ένας από αυτούς είναι και ο Μιχάλης Καλαράκης που είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το τμήμα ψυχολογίας. Λόγω προωρότητας και επιπλοκές στον τοκετό αντιμετωπίζει σπαστική τετραπληγίας με 67% αναπηρία.

Ο Μιχάλης Καλαράκης, ιππεύει από το 2008 και στοχεύει σε μια δυναμική εμφάνιση για τους Παραολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024, πρόσθεσε η κα Γραμματικάκη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon