cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Παρέμβαση Βολουδάκη στη Βουλή για τους εποχικούς εργάτες γης

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. Μανούσος Βολουδάκης το θέμα της αδυναμίας κάλυψης των αναγκών του πρωτογενούς τομέα σε εποχικούς εργάτες γης…

Παρέμβαση Βολουδάκη στη Βουλή για τους εποχικούς εργάτες γης

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Βολουδάκης επισημαίνει τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στους συνοριακούς σταθμούς της Κακκαβιάς και της Κρυσταλλοπηγής για τη διεκπεραίωση των αδειών εισόδου των εποχικών εργατών από την Αλβανία και ζητά ενίσχυση των σταθμών αυτών, και αναθεώρηση των διαδικασιών έγκρισης ώστε να ξεπερασθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια.

Ταυτόχρονα ο Μ. Βολουδάκης κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία με την Αίγυπτο για εννεάμηνη απασχόληση 5,000 εργατών γης. Σε αυτήν επισημαίνει ότι πρόκειται μεν για θετική εξέλιξη, δε φθάνει όμως για να καλύψει τις πολύ μεγαλύτερες ανάγκες του πρωτογενούς τομέα.

Επίσης ο Μ. Βολουδάκης επισημαίνει δυσλειτουργίες που παρατηρούνται στην έκδοση βίζας για αλλοδαπούς εργάτες, με ορισμένες πρεσβείες στο εξωτερικό να καθυστερούν επί μακρόν τη διεκπεραίωση της κάθε περίπτωσης.

Ο βουλευτής Χανίων ρωτά ποιος είναι ο σχεδιασμός για σύναψη κι άλλων τέτοιων συμφωνιών, επισημαίνοντας ότι αυτές είναι προτιμότερο να συνάπτονται με γειτονικές χώρες με τις οποίες υπάρχει συνάφεια πολιτισμού, ενώ σημειώνει ότι τέτοιες συμφωνίες μπορούν υπό προϋποθέσεις να συμβάλλουν και στη μείωση της παράνομης μετανάστευσης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon