cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Σειραγάκη

Ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων Νίκος Σειραγάκης…

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση Σειραγάκη

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από την Εισαγγελία Εφετών Ναυπλίου να του διαβιβαστεί το βούλευμα, με το οποίο μετά από 12,5 χρόνια εγκλεισμού του αποφυλακίστηκε, ο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Ο κ. Ντογιάκος ζήτησε το εν λόγω βούλευμα προκειμένου να εξετάσει εάν έχει εμπεριστατωμένη ή όχι αιτιολογία ή υπάρχουν ασάφειες και νομικά κενά στο σκεπτικό του.

Σε καταφατική περίπτωση θα προχωρήσει σε αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος.

Ο Σειρανάκης έχει καταδικαστεί σε ποινή κατά συγχώνευση 401 ετών για τις 36 υποθέσεις που κρίθηκε ένοχος με εκτιτέα πλέον τα 20 έτη. Έχει εκτίσει μικτά (πραγματική έκτιση και μεροκάματα που ξεπερνούν τα 1000) 12,5 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι τυπικά έχει συμπληρώσει τα 3/5 έκτισης της ποινής.

Ο καταδικασθείς κάνοντας χρήση των πλέον ευνοϊκών διατάξεων, ο Σειρανάκης ζήτησε την αποφυλάκιση του πριν περίπου ένα χρόνο, η οποία απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ναυπλίου.

Το Συμβούλιο Εφετών, ωστόσο, στο οποίο προσέφυγε, έκρινε με μειοψηφούντα ένα εκ των τριών μελών, ότι μπορεί να αποφυλακιστεί καθώς πλην της έκτισης έχει τα χαρακτηριστικά που ορίζονται στο νόμο, όπως καλή συμπεριφορά εντός των φυλακών κ.α.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon