cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Πιστοποιήθηκε με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» το ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Πιστοποιήθηκε με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου – Χιλιάδες ξένοι και Έλληνες επισκέπτες θα αγοράζουν Κρητικά προϊόντα – Λιτή τελετή παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης…

Πιστοποιήθηκε με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» το ΚΤΕΛ Ηρακλείου

Ενισχύεται περαιτέρω η συνεργασία μεταξύ της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης με το υπεραστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για την προβολή-ανάδειξη της Κρητικής γαστρονομίας που στηρίζεται στην Κρητική διατροφή.

Σε μια λιτή εκδήλωση παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, έγινε η πιστοποίηση χώρου με το σήμα «κρητικό μπακάλικο» όπου εκατομμύρια επιβάτες Έλληνες και ξένοι, σε ετήσια βάση θα μπορούν να αγοράζουν κρητικά προϊόντα όπως ελαιόλαδο, βότανα, μέλι, παξιμάδια κ.α. που φέρουν το σήμα «Κρήτη».

Υπενθυμίζεται εδώ κι ένα χρόνο περίπου, έχει πιστοποιηθεί το εστιατόριο “Αθηνά” του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται στον επιβατικό σταθμό, με το σήμα “κρητική κουζίνα” όπου  καθημερινά προετοιμάζεται και προσφέρεται με φρέσκα τοπικά προϊόντα, ένα διαφορετικό μενού με κρητικές συνταγές. Μάλιστα ο επισκέπτης μπορεί  να γευτεί εξαιρετικά πιάτα της Κρητικής κουζίνας.

Επίσης έχει πιστοποιηθεί η καφετέρια του υπεραστικού σταθμού με το σήμα “κρητικό δεκατιανό” όπου προσφέρονται σάντουιτς με παραδοσιακά τυριά και αλλαντικά.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δήλωση του ανέφερε:  «Ευχαριστώ ιδιαίτερα τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου για αυτή την εποικοδομητική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική μας Σύμπραξη, με στόχο την πιστοποίηση και διάθεση των κρητικών μας προϊόντων.

Όπως επισήμανε, μέσα από το «Κρητικό Μπακάλικο» χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες που μεταφέρονται από τους σταθμούς του υπεραστικού ΚΤΕΛ, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon