cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Δε 20.05 2024

Ρέθυμνο: Εκδήλωση για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών

Παράπλευρη εκδήλωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου «Our Ocean» (OOC-9) το οποίο διοργάνωσε ο ΑΡΧΕΛΩΝ για τις θαλάσσιες χελώνες, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν σε περιοχές ωοτοκίας…

Ρέθυμνο: Εκδήλωση για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών

Παράπλευρη εκδήλωση του 9ου Διεθνούς Συνεδρίου «Our Ocean» (OOC-9) το οποίο διοργάνωσε ο ΑΡΧΕΛΩΝ για τις θαλάσσιες χελώνες, πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο.

Το συνέδριο αφορούσε την παγκόσμια στρατηγική για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων στην προσπάθεια αυτή, ενώ η εκδήλωση στο Ρέθυμνο, με συνδιοργανωτές τους Grecotel Hotels & Resorts και Ecoclub SA, είχε θέμα: «Προστατεύοντας τις Θαλάσσιες Χελώνες στο Ρέθυμνο: Γεφυρώνοντας προσπάθειες τουρισμού και διατήρησης».

Ο κύριος στόχος της παράπλευρης εκδήλωσης ήταν να συζητηθούν και να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με τις περιοχές ωοτοκίας.

Η Δάφνη Μαυρογιώργου, διευθύντρια του ΑΡΧΕΛΩΝ, μιλώντας για την δραστηριότητα του συλλόγου, είπε ότι ο “ΑΡΧΕΛΩΝ” ιδρύθηκε το 1983 και είναι ένας μη κερδοσκοπικός σύλλογος για τη μελέτη και την προστασία των θαλάσσιων χελωνών και των βιοτόπων τους. Από το 1990, δραστηριοποιείται στη διατήρηση της ωοτοκίας στο Ρέθυμνο.

Εθελοντές από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σε προγράμματα πεδίου για την εφαρμογή των μέτρων διατήρησης και πραγματοποιούν δράσεις ευαισθητοποίησης σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στην παραλία.

Ο εντεταλμένος σε θέματα Τουρισμού, δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης, Κωνσταντίνος Γασπαράκης, μίλησε για τη μακροχρόνια συνεργασία του δήμου με τον σύλλογο, για την ευαισθητοποίηση των επισκεπτών και της τοπικής κοινωνίας για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας.

Από την πλευρά του, o Δημήτριος Καλαϊτζιδάκης, διευθυντής Λειτουργιών του Ομίλου της Grecotel Hotels & Resorts, αναφέρθηκε στην 30ετή συνεργασία μεταξύ της Grecotel Hotels & Resorts και του «ΑΡΧΕΛΩΝ» για την ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή του τουρισμού στο πιλοτικό πρόγραμμα πιστοποίησης ξενοδοχείων φιλικών για τη θαλάσσια χελώνα «TUI Turtle-Friendly».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή μικρού μήκους ταινίας με συμβουλές προς τους επισκέπτες για το πώς να συμπεριφέρονται υπεύθυνα όταν επισκέπτονται μια παραλία ωοτοκίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon