cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 23.04 2024

Στα Χανιά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης

Από τα Χανιά ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στην εφαρμογή του Προγράμματος των «Έξυπνων Πόλεων», που όπως είπε ξεκινά σήμερα για 315 δήμους της χώρας προϋπολογισμού 320 εκατ. ευρώ…

Στα Χανιά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της τοπικής Αυτοδιοίκησης με στόχο την αναβάθμιση της λειτουργίας των δήμων και των υπηρεσιών προς τους πολίτες, βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα στην αντιπεριφέρεια Χανίων ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Καλογερή, δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

Όπως εξήγησε ο κ. Πιερρακάκης πρόκειται για την 2η φάση του προγράμματος που υλοποιείται ήδη σε 17 μεγάλους δήμους της χώρας.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «πρόκειται για ένα μενού επιλογών στο οποίο κάθε δήμαρχος θα μπορεί να αξιοποιεί τα εργαλεία που υπάρχουν για να εφαρμόσει τη στρατηγική του δήμου του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό».

Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια των δήμων για την ψηφιακή αναβάθμιση τους ενώ έκανε γνωστό ότι το επόμενο διάστημα το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει την αναδιαμόρφωση των ΚΕΠ.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στο πλαίσιο της παρουσίας του στα Χανιά επισκέφθηκε το Πολυτεχνείο Κρήτης, όπου και ενημερώθηκε από τον πρύτανη Ευάγγελο Διαμαντόπουλο για την λειτουργία και τις ψηφιακές δράσεις του ιδρύματος.

Ο κ. Πιερρακάκης που ξεναγήθηκε και σε εργαστήρια του ιδρύματος χαρακτήρισε το Πολυτεχνείο Κρήτης διαμάντι στην Ανώτατη εκπαίδευση της χώρας.

Ακόμα ο κ. Πιερρακάκης βρέθηκε στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι όπου και κατέθεσε λουλούδια, ενώ στη συνέχεια ξεναγήθηκε από τον γενικό διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στην οικία – μουσείο του Ελ. Βενιζέλου στην Χαλέπα. Στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, παρουσιάστηκαν οι ψηφιακές υπηρεσίες του ιδρύματος.

Το απόγευμα βρέθηκε στο δημαρχείο Χανίων, όπου ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης του παρουσίασε τις ψηφιακές υπηρεσίες του δήμου καθώς και τον σχεδιασμό για την ανάπτυξη και άλλων ψηφιακών υπηρεσιών με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και τη βελτίωση της λειτουργίας του δήμου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon