cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 19.04 2024

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Κρήτης από την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ

Σε ερώτηση προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την εξαίρεση της Κρήτης από την καρτέλα της Γενικής Πρόβλεψης Καιρού Ελλάδας, στον ιστότοπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, προχώρησαν 14 Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη…

Στη Βουλή ο αποκλεισμός της Κρήτης από την πρόγνωση καιρού της ΕΜΥ

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε ότι στη “Γενική Πρόβλεψη Καιρού Ελλάδας”, μέσα από τον ιστότοπο της Ε.Μ.Υ., αναφέρονται μόνο η Αττική, η Θεσσαλονίκη και η Εύβοια. 

Η Κρήτη, όπως και άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν αναφέρονται στη συγκεκριμένη ενότητα και οι πληροφορίες πρέπει να αναζητηθούν σε άλλη (ανά πόλη), δυσχεραίνοντας και απομακρύνοντας τον χρήστη από την απαραίτητη πληροφορία.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, μελέτες σχετικές με την ευχρηστία πλοήγησης ιστοσελίδων (websites usability), έχουν τεκμηριώσει ότι για να μπορεί να περιέλθει εύκολα μια πληροφορία σε αυτόν που την αναζητά στο διαδίκτυο, δε θα πρέπει να διανύει παραπάνω από δύο βήματα. ‘Όταν μάλιστα αυτό αφορά χρήστες μη εξοικειωμένους με την χρήση των τεχνολογικών μέσων, θα πρέπει η πληροφορία να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ορατότητα. 

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ο «κανόνας» αυτός δεν τηρείται στον ιστότοπο της Ε.Μ.Υ. για τους χρήστες που αναζητούν να ενημερωθούν για την πρόγνωση καιρού της Κρήτης.

«Η πρόβλεψη του καιρού για την οικονομική ζωή της Κρήτης είναι εξαιρετικά σημαντική. Έως πριν λίγο καιρό η πρόβλεψη για την Κρήτη, εμφανιζόταν στη σελίδα της Γενικής Πρόβλεψης, κάτι που δε συμβαίνει πλέον, χωρίς να προηγηθεί κάποια εξήγηση ή ενημέρωση, αναγκάζοντας τους χρήστες σε μία δύσχρηστη αναζήτηση της πρόβλεψης ανά πόλη. Οι βασικοί πυλώνες της τοπικής οικονομίας είναι άμεσα συναρτώμενοι με τις καιρικές συνθήκες, για αυτό ακόμα και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, θα πρέπει να μπορούν εύκολα να αναζητήσουν τις απαραίτητες για αυτούς πληροφορίες. Ζητάμε μία εξήγηση για αυτό που συμβαίνει», τόνισε ο κ. Βαρδάκης.

Οι ερωτώντες βουλευτές ζητούν να ενημερωθούν από τον αρμόδιο υπουργό για ποιον λόγο συντελέστηκε αυτή η αλλαγή εξαίρεσης της Κρήτης από την καρτέλα της Γενικής Πρόβλεψης Καιρού Ελλάδας, στον ιστότοπο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon