cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Στις Άνω Ασίτες ο τελευταίος προορισμός του φεστιβάλ γαστρονομίας Ηρακλείου

Την Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθούν στις Άνω Ασίτες οι εκδηλώσεις για το φεστιβάλ γαστρονομίας «Heraklion Flavours», το οποίο διοργανώνει ο Δήμος Ηρακλείου…

Στις Άνω Ασίτες ο τελευταίος προορισμός του φεστιβάλ γαστρονομίας Ηρακλείου

Οι Άνω Ασίτες στο Ηράκλειο, θα αποτελέσουν στις 24 και 25 Αυγούστου τον τελευταίο προορισμό του φεστιβάλ γαστρονομίας «Heraklion Flavours», το οποίο διοργανώνει ο δήμος Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Ηρακλείου.

Το διήμερο Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αγίου Ιωάννη, σύμφωνα με τους διοργανωτές και τη δημοτική αρχή, εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά εκδηλώσεων του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Άνω Ασιτών.

Το φεστιβάλ «Heraklion Flavours» αποτελεί μια «ξενάγηση» στη μακραίωνη γαστρονομική και πολιτιστική παράδοση της Κρήτης και ταυτόχρονα μια παρουσίαση του γευστικού και μουσικού πλούτου του Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων, τοπικοί σύλλογοι και γνωστοί σεφ θα μαγειρέψουν με πρώτες ύλες και τοπικά προϊόντα υψηλής ποιότητας συνταγές με «γεύση» και άρωμα Κρήτης.

Την Πέμπτη 24 Αυγούστου στις 7 μ.μ., η Ευαγγελία Κοπιδάκη θα παρουσιάσει στους επισκέπτες του φεστιβάλ την τέχνη της παραδοσιακής καλαθοπλεκτικής, μέσα από ανοιχτή βιωματική επίδειξη. Επίσης, ο κτηνίατρος Δρ. Αλέξανδρος Στεφανάκης, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα την τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων.

Την Παρασκευή 25 Αυγούστου στις 7.30 μ.μ., η μαγείρισσα παραδοσιακών κρητικών συνταγών και food blogger Νεκταρία Κοκκινάκη και ο γνωστός σεφ Κωστής Κωστάκης, καλούν τους συμμετέχοντες σε ένα γαστρονομικό «ταξίδι» στην κρητική κουζίνα του χθες και του σήμερα.

Οι εκδηλώσεις θα πλαισιωθούν από κρητικές μουσικές εκδηλώσεις, ενώ στον χώρο θα υπάρχει και τις δύο ημέρες από τις 7 μ.μ εκθετήριο – πωλητήριο κρητικών προϊόντων.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon