Σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και γενικότερα αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν το Ρέθυμνο στον τομέα των υποδομών και της παροχής υπηρεσιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια θεσμικής συνάντησης του δημάρχου με τον αρμόδιο υπουργό…

Σειρά θεμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης αλλά και γενικότερα ζωτικά αναπτυξιακά ζητήματα που αφορούν το Ρέθυμνο στον τομέα των υποδομών και της παροχής υπηρεσιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια θεσμικής συνάντησης με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωνσταντίνο Σκρέκα που είχε ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης.
Ιδιαίτερος βάρος δόθηκε στο ζήτημα των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και στην έλλειψη ενδιαφέροντος για την κάλυψη τους από ιατρούς με τον κ. Μαρινάκη να κάνει λόγο, για αδήριτη ανάγκη εξεύρεσης λύσεων.
Μάλιστα πρότεινε την ανάπτυξη οικονομικών κινήτρων, ώστε περιοχές όπως το Ρέθυμνο που υφίστανται σοβαρό έλλειμμα στέγης, να αποτελέσουν ελκυστικές επιλογές για κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών, κυρίως επιστημόνων στους τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης.
Επανέλαβε δε, την πρόταση του για αξιοποίηση μέρους των εσόδων που εισπράττονται από τα τέλη διαμονής, να αποδίδονται ως κοινωνικό μέρισμα σε περιπτώσεις ιατρών και εκπαιδευτικών, ώστε να επιλέγουν εύκολα μια μετακίνηση για να υπηρετήσουν σε απομακρυσμένες περιοχές σε σχέση με τον τόπο της μόνιμης κατοικίας τους.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και η λειτουργία του Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Lasers του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου που εδρεύει στον Δήμο Ρεθύμνης με τον Αντιδήμαρχο Παιδεία Νεκτάριο Παπαδογιάννη να επισημαίνει πως το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Lasers συμμετέχει ενεργά στην κατάθεση πρότασης για την προπαρασκευαστική φάση του νέου οδικού χάρτη υποδομών για την αδρανειακή σύμπτυξη υδρογόνου μαζί με άλλα ευρωπαϊκά εργαστήρια και ζήτησε την πολιτική στήριξη της κυβέρνησης από τον αρμόδιο υπουργό.
Συζητήθηκαν επίσης ζητήματα υποδομών, όπως της ανάγκης να εισακουστούν τα τοπικά αιτήματα στο θέμα κατασκευής του νέου ΒΟΑΚ, την ανάγκη να χωροθετηθεί ένα νέο εμπορικό λιμάνι μεταξύ Ρεθύμνου και Ηρακλείου ώστε να αποσυμπιεσθούν οι δύο πόλεις από οχλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα και να συνεχίσει να υπάρχει στήριξη της επιχειρηματικότητας προς όφελος της τοπικής οικονομίας.