cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Συνάντηση Μενδώνη – Αρναουτάκη για τα έργα Πολιτισμού της Κρήτης

Σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η υπουργός Πολιτισμού, ο περιφερειάρχης Κρήτης και στελέχη των φορέων πολιτισμού, πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Κρήτης – Στο επίκεντρο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσαράς…

Συνάντηση Μενδώνη – Αρναουτάκη για τα έργα Πολιτισμού της Κρήτης

Όλα τα θέματα Πολιτισμού που αφορούν την Κρήτη και η πορεία των έργων του ΕΣΠΑ της τρέχουσας και της επόμενης  προγραμματικής περιόδου εξετάστηκαν σήμερα αργά το απόγευμα σε σύσκεψη παρουσία της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, του περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη και του γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργου Διδασκάλου.

Βασικοί εισηγητές της σύσκεψης ήταν οι διευθυντές των διαχειριστικών Αρχών της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Κασσωτάκη και Γιάννης Μυλωνάς αντίστοιχα.

Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχαν ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Συριγωνάκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Πολιτισμού, Κώστας Φασουλάκης, προϊστάμενοι και στελέχη των εφορειών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασιθίου καθώς και της υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Κρήτης.

Άλλωστε, χθες το πρωΐ η κα Μενδώνη με τον κ. Αρναουτάκη, επισκέφτηκαν το νέο Αρχαιολογικό  Μουσείο της Μεσσαράς όπου επιθεώρησαν  τις  εργασίες ολοκλήρωσης της έκθεσης της μόνιμης συλλογής.

Η υπουργός, όπως και ο περιφερειάρχης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την  πορεία των  εργασιών στο νέο Μουσείο, το οποίο, όπως δήλωσαν, θα είναι έτοιμο να παραδοθεί το επόμενο τρίμηνο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon