cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Συνάντηση στη Λότζια για τα προβλήματα των ατόμων με οπτική αναπηρία

Συνάντηση με μέλη της Ένωσης Τυφλών Κρήτης είχε το πρωί της Τετάρτης ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, στο γραφείο του στη Λότζια, με θέμα τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης…

Συνάντηση στη Λότζια για τα προβλήματα των ατόμων με οπτική αναπηρία

Ζητήματα τα οποία απασχολούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης στο Δημαρχείο Ηρακλείου, μεταξύ του δημάρχου και μελών της Ένωσης Τυφλών Κρήτης.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Τυφλών Κρήτης συζήτησαν με τον δήμαρχο τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης, και χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα ζήτησαν την τοποθέτηση επιπλέον ηχητικών διατάξεων σε φανάρια που βρίσκονται σε  κεντρικούς κόμβους του Ηρακλείου, την καταγραφή των διευθύνσεων των ατόμων με οπτική αναπηρία με σκοπό την άμεση παρέμβαση της πολιτικής προστασίας του Δήμου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Επίσης, έθεσαν το θέμα της εξατομικευμένης παρέμβασης από υπηρεσίες του Δήμου, όπου απαιτείται για την βελτίωση της προσβασιμότητας των δημοτών με οπτική αναπηρία.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Τυφλών Κρήτης ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την μέχρι σήμερα συνεργασία καθώς και για τις βελτιωτικές κινήσεις όπως η τοποθέτηση ηχητικών διατάξεων σε πολλά σημεία του Ηρακλείου αλλά και η δημιουργία οδεύσεων τυφλών σε μεγαλύτερο εύρος των πεζοδρομίων που έχουν συμβάλει, όπως σημείωσε, στην ασφαλή και με αξιοπρέπεια μετακίνηση τους.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του επισήμανε ότι βρίσκεται στο πλευρό τους σημειώνοντας: ότι «στον στρατηγικό μας σχεδιασμό για την βιώσιμη ανάπτυξη υπάρχει μια βασική στόχευση η οποία στηρίζεται στον άξονα της αναβάθμισης του επιπέδου ζωής αυτών των συμπολιτών».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon