cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Συνταξιούχοι Ηρακλείου: «Η υγεία και τα φάρμακα, θυσία στο βωμό της πολιτικής»

Την αγωνία τους για τις ελλείψεις σε φάρμακα εκφράζουν οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Ηρακλείου, οι οποίοι, όπως τονίζουν, βρίσκονται σε μια διαρκής αναζήτηση για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία φάρμακα…

Συνταξιούχοι Ηρακλείου: «Η υγεία και τα φάρμακα, θυσία στο βωμό της πολιτικής»

Σε μια συνεχή αναζήτηση από φαρμακείο σε φαρμακείο για να εξασφαλίσουν τα απλά, αλλά αναγκαία φάρμακα, βρίσκονται οι συνταξιούχοι, με την Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου να κατηγορεί την κυβέρνηση για το σημείο που έχουν φτάσει.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, σε μια περίοδο μεγάλης έξαρσης των αναπνευστικών λοιμώξεων  σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά, οι ελλείψεις φαρμάκων όπως (αντιβιοτικά, αναλγητικά, αντιπυρετικά, εισπνεόμενα) είναι δραματική, ενώ δεν υπάρχει κατηγορία φαρμάκων που να μην παρουσιάζει έλλειψη ως ένα βαθμό.

Τo θέμα της έλλειψης των φαρμάκων είναι, σύμφωνα με τους συνταξιούχους, πάντα οξυμένο, αλλά  από το καλοκαίρι και μετά έχει παραγίνει και σήμερα παρατηρούνται ελλείψεις σε πάνω από 400 σκευάσματα, συνταγογραφούμενα και μη.

Όπως τονίζει η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου, το μεγάλο πρόβλημα των ελλείψεων φαρμάκων αποδεικνύει, ότι «η υγεία των πολιτών θυσιάζεται στο βωμό της πολιτικής που δεν θεωρεί το φάρμακο κοινωνικό αγαθό αλλά εμπόρευμα, που πουλιέται και αγοράζεται διακινείται ανάλογα με τα κέρδη των φαρμακευτικών εταιρειών και των φαρμακέμπορων».

Σύμφωνα με τους συνταξιούχους, οι φαρμακευτικές εταιρίες αδιαφορούν για την υγεία των πολιτών και για το αν βρίσκει ο ασθενής το απαραίτητο φάρμακο, απαιτώντας παράλληλα από τη κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων.

«Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι την ώρα που ο κόσμος επιδίδεται σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου να βρει το φάρμακο, η κερδοφορία και η ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας κτυπάει κόκκινο», σημειώνουν οι συνταξιούχοι, τονίζοντας την ανάγκη να απαγορευθούν πλήρως οι παράλληλες εξαγωγές και να ενταθούν οι έλεγχοι.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon