cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού

Την στήριξή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΔΕΥΑΗ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία…

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Να αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση του νερού

Στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας και διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Ηρακλείου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, καλεί η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, «σχεδόν εν κρυπτώ και στη σκιά του δυστυχήματος στα Τέμπη, η Κυβέρνηση δεν ξεχνά την πολιτική της, του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού και βεβιασμένα, με τρία νομοσχέδια, προχωρά και ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση του νερού και των αποβλήτων, αγνοώντας τρεις αποφάσεις του ΣτΕ, και τις θέσεις της Ε.Δ.Ε.Υ.Α και της ΚΕΔΕ».

Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, με τα νομοσχέδια αυτά περιορίζεται η πρόσβαση όλων στο βασικό αγαθό του νερού και αφαιρεί περιουσία και αποφάσεις από τους δήμους.

Όπως επισημαίνεται, η δημιουργία της ρυθμιστικής Αρχής (Ρ.Α.Α.Ε.Υ) που θα αποφασίζει την τιμολόγηση του πολύτιμου αυτού αγαθού, θα οδηγήσει σε αδικαιολόγητες αυξήσεις και μελλοντικά στην ιδιωτικοποίηση των Δ.Ε.Υ.Α..

Παράλληλα η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει τη διαχείριση αποβλήτων από τους Δήμους, οι οποίοι κατείχαν τη διαχείριση και χρόνια τεχνογνωσία, παραδίδοντάς τη επίσης σε ιδιώτες.

«Τούτη η πολιτική εφαρμόστηκε σε αρκετές χώρες με αρνητικές, σχεδόν τραγικές  εξελίξεις και ήδη εγκαταλείπεται.  Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και η πολιτεία έχει την υποχρέωση να το παρέχει σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, πέρα και πάνω από κάθε λογική κέρδους», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, η οποία καταλήγει:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ λίγο πριν αποχωρήσει από την διακυβέρνηση της χώρας εκποιεί τη δημόσια περιουσία. Την καλούμε να αποσύρει άμεσα το επίμαχο νομοσχέδιο, να διασφαλίσει την πρόσβαση όλων των πολιτών στα βασικά αγαθά, όπως το νερό, να προστατεύσει και να ενισχύσει τον ρόλο και τη λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης, να ενισχύσει με στελεχιακό δυναμικό τους Δήμους για τη διαχείριση των αποβλήτων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμεύεται ως κυβέρνηση, να διασφαλίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της διαχείρισης του νερού και των απορριμμάτων.

Συμπαραστεκόμαστε και στηρίζουμε τη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία εργαζομένων ΔΕΥΑ Νομού Ηρακλείου, την ΤΡΙΤΗ 14 Μαρτίου και ώρα 11.30πμ στην Πλατεία Ελευθερίας».

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon