+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 30.03 2023

Θέλουν να ξηλώσουν την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ!!!

Την επόμενη Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου θα γίνει ενημέρωση σωματείων και των φορέων της πόλης για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης καθώς και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Κρήτης

Θέλουν να ξηλώσουν την διοίκηση του ΠΑΓΝΗ!!!

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική Συνέλευση εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, “με αφορμή την τρομοκρατική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης στους συνάδελφους αναισθησιολόγους και την όξυνση των προβλημάτων του ιδρύματος” όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Σωματείο Εργαζομένων.

Κατά τη συνέλευση, αποφασίστηκε νέα σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο, με τη συμμετοχή των σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορέων της πόλης μας προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση “για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης καθώς και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού”.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

“Σήμερα πραγματοποιήθηκε ΓΣ των εργαζομένων του νοσοκομείου μας με αφορμή την τρομοκρατική, αντιδεοντολογική και απαράδεκτη συμπεριφορά της διοίκησης στους συνάδελφους αναισθησιολόγους και την όξυνση των προβλημάτων του νοσοκομείου μας.

Παρά το γεγονός ότι το θέμα έχει πάρει διαστάσεις (έχουν τοποθετηθεί Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου, ο ΠΙΣ, πολιτικά κόμματα, υπερωτήσεις στη Βουλή, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης), η διοίκηση ακόμα και τώρα δικαιολογεί τις πράξεις της, ενώ το υπουργείο τηρεί σιγή ιχθύος.

Δεν έχουμε αυταπάτη ότι η συγκεκριμένη διοίκηση αποτελεί εξαίρεση. Είναι πολιτική του ίδιου του υπουργείου υγείας για την προώθηση της χαριστικής βολής για το ξεκλήρισμα του δημοσίου συστήματος Υγείας. Οι ελλείψεις, οι υπερεργασία και η υπερεφημέρευση, οι αναγκαστικές μετακινήσεις, οι χαμηλές αμοιβές και οι αυταρχικές συμπεριφορές των διοικήσεων οδηγούν στο κύμα παραιτήσεων ανάμε,σα στους νοσοκομειακούς γιατρούς, και σε άλλους εργαζόμενους που ούτε να αρρωστήσουν δε μπορούν πια, αλλά και στην απροθυμία κάλυψης κενών θέσεων που προκηρύσσονται, ιδιαίτερα στα περιφερειακά νοσοκομεία.

Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές αυτή την ανάρμοστη συμπεριφορά της συγκεκριμένης διοίκησης. Από τις απαγορεύσεις της για να μην κάνουμε δηλώσεις στα ΜΜΕ οι εκλεγμένοι του σωματείου και η τριμελής επιτροπή των γιατρών, την απαξιωτική και απειλητική συμπεριφορά απέναντι σε όποιον εργαζόμενο διαμαρτυρηθεί, τα συνεχή εντέλλεσθε των μετακινήσεων και τις ανακλήσεις των αδειών. Φυσικά σε όλα αυτά προστίθεται και η αυθαίρετη καρατόμηση και επιλογή προϊσταμένων όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και διευθυντών τμημάτων, όπως και τώρα του Διευθυντή των ΤΕΠ.

Οι εργαζόμενοι ενημερώνουμε τη διοίκηση και την κυβέρνηση που τη διόρισε, ότι δεν τρομοκρατούμαστε, δεν ανεχόμαστε την υποβάθμιση της δουλειάς μας, δεν συμβιβαζόμαστε με τον εκφοβισμό.

Δηλώνουμε συμπαράσταση μας στις συναδέλφους υγειονομικούς στο Ρέθυμνο, τον Άγιο Νικόλαο, την Ιεράπετρα και τη Σητεία για τον αγώνα τους να μην υποβαθμιστούν και άλλο τα νοσοκομεία.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και την διοίκηση της 7ης ΥΠΕ να πάρουν άμεσα αποφάσεις για την αλαζονική και παράνομη συμπεριφορά της διοίκησης του ΠΑΓΝΗ που επανειλημμένως προσβάλλουν και μειώνουν τους μάχιμους υγειονομικούς και προκαλούν την κοινωνία και τους ασθενείς.

Καλούμε τα θεσμικά όργανα του νοσοκομείου (μέλη ΔΣ, Επιστημονικού Συμβουλίου) να πάρουν θέση για τα τεκταινόμενα στον χώρο του νοσοκομείου μας.

Ζητάμε την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που δίνει υπερεξουσίες στον εκάστοτε διοικητή.

Απαντάμε με συλλογικό αγώνα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους, με καθολική πρόσβαση, καμία ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, ενίσχυση όλων των νοσοκομείων με μόνιμο προσωπικό και κρατική χρηματοδότηση.

Καλούμε σε σύσκεψη την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 18:30 στο Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία εργαζομένων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, φορείς της πόλης μας (δήμος, περιφέρεια, επιμελητήρια) για να ενημερώσουμε για την εκρηκτική κατάσταση που υπάρχει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης καθώς και στα υπόλοιπα νοσηλευτικά ιδρύματα του νησιού.”

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon