Ανάστατοι είναι οι γονείς του 5ου Γυμνασίου και του 1ου ΓΕΛ Χανίων που βρίσκονται στη Νέα Χώρα, για την επιλογή του 1ου ΓΕΛ από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για μετατροπή του σε Πειραματικό Λύκειο…

Αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για μετατροπή του 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικό Λύκειο, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί η γνώμη της σχολικής κοινότητας.
Οι γονείς εκφράζουν τον έντονο προβληματισμό τους καθώς στην περίπτωση πραγματοποίησής της απόφασης αυτής, θα πρέπει να γίνει ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού καταργώντας τα γεωγραφικά όρια.
Αυτό, θα φέρει αναστάτωση και στους γονείς καθώς υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της πόλης.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πάντως ζητά την άμεση επανεξέταση της απόφασης με έμφαση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην σημερινή πραγματικότητα και στα μεγάλα κοινωνικά και όχι μόνο προβλήματα που θα προκαλέσει η υλοποίησή της.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η χρονιά ξεκίνησε δύσκολα και ιδιαίτερα για το 5οΓυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Χανίων….
Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την επιλογή του 1ου ΓΕΛ Χανίων από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, για μετατροπή του σε Πειραματικό Λύκειο!!!!
Χωρίς να έχει ερωτηθεί ή τουλάχιστον συνυπολογιστεί η γνώμη της σχολικής κοινότητάς του, αδιαφορώντας για τις συνέπειες της υλοποίησης μιας τέτοιας απόφασης.
Στην περίπτωση πραγματοποίησής της, θα πρέπει να γίνει ανακατανομή του μαθητικού δυναμικού καταργώντας τα γεωγραφικά όρια. Και τι σημαίνει αυτό?
Ότι οι απόφοιτοι της Γ΄ Γυμνασίου (φέτος 120 μαθητές) θα πρέπει να διασκορπίζονται σε άλλα απομακρυσμένα και ήδη «γεμάτα» Λύκεια της πόλης μας (4ο στην Αμπεριά, Νέας Κυδωνίας, 2οΚοραή).
Και ενώ το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης είναι ήδη υπαρκτό στην πόλη μας, με τα Λύκεια να αδυνατούν να στεγάσουν τους ήδη υπάρχοντες μαθητές, εσείς προβαίνετε σε κατάργηση ενός Λυκείου;;!!!
Αναλογιστήκατε το μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα που δημιουργείται, όταν ο κάθε εργαζόμενος γονέας, που αν και κάτοικος Νέας Χώρας θα πρέπει να μεταφέρει καθημερινά το παιδί του, σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της πόλης, στο σχολείο ( εάν και εφόσον το δεκτούν), σε βάρος του εργασιακού του ωραρίου; Και τι γίνεται στην περίπτωση που μία οικογένεια έχει δύο, τρία ή περισσότερα παιδιά, στην ίδια ή σε διαφορετική σχολική βαθμίδα;
Λάβατε υπόψη σας, ότι αυτό το σχολικό συγκρότημα – 5ουΓυμνάσιου και 1ουΓΕΛ – λειτουργεί με αλληλεπίδραση μαθητών-καθηγητών, έχοντας ουσιαστικά κοινή αυλή (χωρίζονται με χαμηλό τοιχείο με σκαλόπατια για άμμεση πρόσβαση) και ενότητα που εξασφαλίζει την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους? Πως ξαφνικά λοιπόν θα δημιουργηθούν σε μία αυλή δύο σχολεία διαφορετικών ταχυτήτων?
Όλοι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν…..
Σεβόμενοι και συνεχίζοντας την μέχρι σήμερα υπεύθυνη στάση μας στους γονείς και μαθητές, ζητούμε την άμεση επανεξέταση της απόφασης σας με έμφαση στην σημερινή πραγματικότητα και στα μέγιστα κοινωνικά και όχι μόνο προβλήματα που θα προκαλέσει η υλοποίηση της».