cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Χανιά: Συνέχεια στις αντιδράσεις για το έργο μεταφοράς υψηλής τάσης

Στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης συζητήθηκε το έργο της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης Χανιά – Δαμάστα, που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Αποκόρωνα…

Χανιά: Συνέχεια στις αντιδράσεις για το έργο μεταφοράς υψηλής τάσης

Προβληματισμός, αντιδράσεις και ένταση επικρατεί σε μέρος της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, με αφορμή το έργο της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης 150 KV Χανιά – Δαμάστα, με φορέα τον ΑΔΜΗΕ ΑΕ.

Χθες, συνεδρίασε η επιτροπή Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα που αφορούν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Από τη συνεδρίαση αποσύρθηκε το θέμα που αφορά στη ΜΠΕ του έργου, προκειμένου, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Νίκο Ξυλούρη, να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες διαβούλευσης με τις οικείες δημοτικές Αρχές.

Το θέμα προβλέπεται να εξεταστεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας.

Από τις αρχές Μαρτίου, το έργο για την τοποθέτηση της γραμμής μεταφοράς υψηλής τάσης, έχει ξεσηκώσει σε όλο το νομό Χανίων, κύμα αντιδράσεων από αυτοδιοικητικούς, τοπικά συμβούλια, φορείς, συλλόγους, καθώς και απ’ τους κατοίκους των δήμων Σφακίων, Αποκόρωνα, Κισσάμου, Κανδάνου – Σελίνου και Χανίων.

Για το ζήτημα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 31 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία» Αποκορώνου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon