cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 18.05 2024

Ζητούν δικαίωση για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη

Κινητοποίηση για το θάνατο του 58χρονου Κώστα Μνιουδάκη πραγματοποιήθηκε χθες στα Χανιά, όπου προγραμματίζεται σειρά δράσεων – Διαμαρτυρία και στην Αθήνα για το θάνατο του 58χρονου…

Ζητούν δικαίωση για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη
φωτο: ertnews.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης των Χανίων πραγματοποιήθηκε στις 11 το πρωί του Σαββάτου στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, από φοιτητικούς συλλόγους, φορείς και συλλογικότητες.

Κεντρικό σύνθημα είναι η πλήρης διαλεύκανση των συνθηκών που έχασε τη ζωή του ο 53χρονος Κώστας Μανιουδάκης, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου την 1η Σεπτεμβρίου.

«Ο Κώστας Μανιουδάκης ξυλοκοπήθηκε και βασανίστηκε κατά την διάρκεια ελέγχου με τον ίδιο να αφήνει εκεί την τελευταία του πνοή μετά από τα βασανιστήρια της αστυνομίας. Η ελληνική αστυνομία δε δίστασε να οδηγήσει στον θάνατο έναν άνθρωπο με τον πιο σκληρό και βίαιο τρόπο», επισημαίνουν οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης σε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα. 

Το επόμενο Σάββατο και για τον ίδιο λόγο, θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα συγκέντρωση στο λιμάνι της Σούδας, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Επίσης, στο κέντρο Αθήνας πολίτες και μέλη συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου διαδήλωσαν το απόγευμα του Σαββάτου για το θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη κατηγορώντας τους αστυνομικούς, που τον χτύπησαν σοβαρά στη διάρκεια ελέγχου.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon