cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Τεράστιο Respect για τους Ρώσους κοσμοναύτες

Μόνο ως ηρωική μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση των Ρώσων κοσμοναυτών να εκφράσουν τη θέση τους απέναντι στην ίδια τους τη χώρα.

Τεράστιο Respect για τους Ρώσους κοσμοναύτες

Πιο συγκεκριμένα, οι Ρώσοι κοσμοναύτες που μόλις ανέβηκαν στο διεθνή διαστημικό σταθμό, έκαναν είσοδο φορώντας φωτεινές ΚΙΤΡΙΝΕΣ στολές με μπλε λεπτομέρειες – στα χρώματα δηλαδή της Ουκρανικής σημαίας!

Σκεφτείτε τί επιπτώσεις θα έχει αυτή η κίνηση στην καριέρα τους. Τολμώ να πω και στην ασφάλειά τους;

Έπειτα και από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Roscosmos Dmitry Rogozin ότι αποσύρουν τους ρωσικούς πυραύλους για τους Αμερικανούς και “εάν θέλουν να πάνε στο διάστημα, να πάνε με σκουπόξυλα” (αλλά και το tweet-απάντηση του Elon Musk χαρακτηρίζοντας με υπερηφάνεια το Falcon 9 στην εκτόξευσή του ως “Αμερικανικό Σκουπόξυλο”), μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο επικίνδυνο θα είναι για έναν Ρώσο κοσμοναύτη να κάνει μία τόσο “κοχονάτη” κίνηση – δήλωση.

Respect! ❤

Οι κοσμοναύτες Όλεγκ Αρτέμιεφ, Ντένις Ματβέγιεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ επέβαιναν στο Soyuz MS-21 που εκτοξεύθηκε επιτυχώς από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ την Παρασκευή.

Σε βίντεο από τη στιγμή που το διαστημικό σκάφος ετοιμαζόταν να προσδεθεί στον ISS, ο Αρτέμιεφ φορούσε μπλε στολή, σημειώνει ο Guardian. Δεν είναι σαφές αν οι κίτρινες στολές, που φόρεσαν μετά, ήταν κάποιου είδους πολιτικό μήνυμα, αλλά οι κοσμοναύτες δεν έκαναν κάποια δήλωση που να δείχνει κάτι τέτοιο.

Και ενώ ταυτόχρονα βλέπουμε κατάπτυστες κινήσεις και από τις 2 πλευρές, διαβάζουμε και την είδηση ότι σε space conference τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση του ονόματος του πρώτου ανθρώπου που πήγε στο διάστημα – του Yuri Gagarin – λόγω ρωσικής καταγωγής…

Πόσο πιο πάτος;

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon