Στην ανάγκη του να “ξεπλύνει” τις ΗΠΑ για τις δηλώσεις Βανς και Τραμπ για την Ευρώπη καταλαβαίνει άραγε πως κατακρίνοντας την Ευρώπη και τους ηγέτες της χτυπάει και τον πολυαγαπημένο του ηγέτη, τον κύριο Μητσοτάκη…

Ανέλαβε να “ξεπλύνει” τις ΗΠΑ και τις δηλώσεις Βανς και Τραμπ για την Ευρώπη προσφέροντας τους στήριξη, ποιος άλλος; Μα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Αλίμονο που ένας εκ των εκφραστών του τραμπισμού στην Ελλάδα δεν θα έβγαινε να καυτηριάσει την τακτική της Ευρώπης και να αποθεώσει εκείνη των ΗΠΑ.
Δεν ξέρουμε βέβαια αν έχει καταλάβει πως κατακρίνοντας την Ευρώπη και τους ηγέτες της χτυπάει και τον πολυαγαπημένο του ηγέτη, τον κύριο Μητσοτάκη.
“Όμως για αυτήν την κατάσταση που βρίσκεται η Ευρώπη ποιος έχει τελικά την ευθύνη; Ο πρόεδρος Τράμπ, ο Ίλον Μάσκ, ο αντιπρόεδρος Βανς ή μία διαδοχική σειρά λανθασμένων επιλογών των ηγεσιών της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια;”, διερωτήθηκε ο κ. Γεωργιάδης.
Και πρόσθεσε πως η πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι απειλή, αλλά “ίσως η τελευταία ευκαιρία της Ευρώπης”. Καταλάβατε; Καταλάβαμε να λέμε…
“Στα μάτια τόσο του προέδρου Τραμπ όσο και του προέδρου Πούτιν, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια Ένωση πλουσίων αλλά εντελώς αδύναμων Εθνών”, έγραψε και κατέληξε: “Είναι σοκαριστικό πώς διαδοχικές ευρωπαϊκές ηγεσίες επέλεξαν, για να ζήσουν το τώρα, να καταστήσουν τα κράτη τους τόσο ανίσχυρα και επαναλαμβάνω, ευτυχώς, εμείς είμαστε η εξαίρεση (που τη βλέπει λέμε εμείς αφού οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες μας παίζουν τη λύρα και χορεύουμε στους ρυθμούς της). Η μεγαλύτερη υπηρεσία που οι ΗΠΑ μπορούν να προσφέρουν στην ΕΕ σήμερα είναι αυτή ακριβώς, να της δείξουν χωρίς καμία ευγένεια σε ποιο υπέρτατο βαθμό αδυναμίας και ανυποληψίας έχει φθάσει και να την ξυπνήσουν πριν να είναι πολύ αργά”.
Και η Κυβέρνηση σας, που βλέπει μακριά κύριε Γεωργιάδη τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια και δεν ταρακουνούσε τους εταίρους της στην ΕΕ αφού διαπίστωνε τα αδιέξοδα;
Να σας πούμε εμείς τι έκανε, έγλειφε και μοίραζε δις για να προμηθευτεί εξοπλισμούς από τους ισχυρούς της Ευρώπης που τώρα μαζεύτηκαν στο Παρίσι να κουβεντιάσουν για την Ουκρανία και άφησαν το Μητσοτάκη στην απέξω, μιας και δεν θεωρούν πως οι απόψεις του μπορούν να συνεισφέρουν οτιδήποτε στην κρίσιμη αυτή φάση που βρίσκεται το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα».