cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Ε και τι έγινε λοιπόν που δεν έχουμε depon;

Τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας αποδείχθηκαν τραγικά ανεπαρκή, θέτοντας σε διακινδύνευση τη Δημόσια Υγεία και αφήνοντας τον κόσμο χωρίς φάρμακα εν μέσω έξαρσης γρίπης και ιώσεων

Ε και τι έγινε λοιπόν που δεν έχουμε depon;

Αλλά για ακόμα μια φορά αντί το αρμόδιο υπουργείο και συγκεκριμένα η… ηγεσία του να δώσουν λύσεις ασχολούνται με την επικοινωνία και όχι με την ουσία.

Αυτός άλλωστε δεν είναι και ο γενικότερος κανόνας και μοτίβο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη; Το είχε πει πριν να γίνει πρωθυπουργός ότι τον ενδιαφέρει η περισσότερο η επικοινωνία παρά η ουσία. Ε και τώρα εδώ και περίπου 3,5 χρόνια που είναι πρωθυπουργός το έχει αποδείξει ότι δεν δίνει δεκάρα για την ουσία των προβλημάτων.

Οπότε είναι απολύτως λογικό να κάνουν τα ίδια και οι υπουργοί του. Ένα από τα επικοινωνιακά κόλπα λοιπόν είναι και αυτό του… αντιπερισπασμού. Και αυτό ακριβώς κάνει ο Πλεύρης. Αντί να δώσει εδώ και μήνες λύσεις στο θέμα της έλλειψης των φαρμάκων, που τώρα έχει δημιουργήσει ένα ακόμα αδιέξοδο, μας διατυμπανίζει στα social το πρόστιμο που έριξε στο κέντρο που βρέθηκε ο Μπισμπίκης να καπνίζει. Ε εντάξει έριξε το πρόστιμο και κάτι έγινε.

Με τα φάρμακα όμως κύριε υπουργέ τι γίνεται; Άσε ξέρω… τίποτα.

Και βασικά από τον άνθρωπο αλλά και την κυβέρνηση που διαλύει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ δεν περίμενα κιόλας κάποια λύση στο θέμα των φαρμάκων. Σιγά.

Στην ουσία τώρα του προβλήματος τα πολλά σκευάσματα που παρουσιάζουν ελλείψεις σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία» είναι τα εξής: Augmentin, Klaricid, Depon, Algofren, Aerolin, Flixotide, Seretide, Nexium, Tamiflu.

Και η κατάσταση γίνεται ολοένα και χειρότερη αφού, όπως αναφέρει το Open, εκτός από τα αντιβιοτικά, μεγάλες ελλείψεις υπάρχουν επίσης στα φάρμακα για την καρδιά, για το αναπνευστικό, για τον σακχαρώδη διαβήτη και για την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Το φαινόμενο της μεγάλης έλλειψης φαρμάκων αναμένεται να γίνει ακόμη πιο έντονο το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει σημαντική μείωση στην παραγωγή τους από χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το 48-58% των δηλώσεων ελλείψεων, αφορούν προβλήματα βιομηχανικής παραγωγής, ενώ άλλο ένα 31% που μπορεί να μειωθεί μέχρι και το 18% αφορά προβλήματα εμπορικής διάθεσης. Ποσοστό 9% αποδίδεται σε απρόσμενη αύξηση της ζήτησης και 8% σε προβλήματα διανομής.

Ε και τι να κάνει όμως και ο κύριος Υπουργός…

Να σας πω τι κάνει… να απαγορέψει την παράλληλη εξαγωγή σκευασμάτων που βρίσκονται σε συστηματική έλλειψη ας πούμε;

Καλή η… ελεύθερη αγορά δεν λέω, αλλά αν την αφήνεις να λειτουργεί και εντελώς ανεξέλεγκτα αυτά είναι και τα αποτελέσματα… να μένεις χωρίς depon εν μέσω έξαρσης της γρίπης και των ιώσεων.

Μου αρέσει πάντως που το 2014 μας φοβέριζαν οι νεοδημοκράτες ότι αν ερχόταν λέει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι κουμμουνιστές στην εξουσία θα μέναμε χωρίς… χαρτιά υγείας. Και βλέπουμε τώρα τα δικά τους τα χαΐρια…

Κοσμογονία και ανάπτυξη στο φουλ, απλά χωρίς depon.

Ε και τι έγινε λοιπόν που δεν έχουμε depon;

Αν πονέσει το κεφάλι μας καλύτερα να το χτυπήσουμε στον τοίχο μάλλον για να ξεπονέσει… χώρια του ότι έτσι βέβαια μπορεί και να ξυπνήσουμε και να είμαστε πιο προσεχτικοί στις μελλοντικές μας επιλογές γενικά αλλά και ειδικά…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon