cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πα 26.04 2024

Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;

Λοιπόν για να το κλείνουμε η υποψηφιότητα του Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή μετά από αυτό που έχει συμβεί είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα… Ύβρις!!!

Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων;

Μέσω του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου ο παραιτηθείς Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών εμφανίζεται κυνικά απρόθυμος να απομακρυνθεί από την πολιτική…

Ο τέως υπουργός υποστηρίζει, στη συνομιλία που είχε με τον δημοσιογράφο των ΝΕΩΝ Γιώργο Παπαχρήστο, που παραθέτει τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή σε εισαγωγικά, πως έκανε ό,τι μπορούσε για την ανάταξη των σιδηροδρόμων που παράλαβε σε διάλυση, ενώ παράλληλα δεν θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβει τα εγκληματικά λάθη των προηγούμενων υπουργών.

Ο άνθρωπος είναι συντετριμμένος πραγματικά με ό,τι συνέβη, λέει ο Παπαχρήστος

Παρόλα αυτά, ο κύριος Καραμανλής εξακολουθεί, παρά την… “συντριβή” του, με μια απόλυτα κυνική ωμότητα να υπερασπίζεται την απόφαση του να κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Ο άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται καν τι έχει συμβεί.

Και εξάλλου όπως ο ίδιος υποστηρίζει, πάντα μέσω του… δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου -γιατί προφανώς ο ίδιος δεν φαίνεται να διαθέτει την στοιχειώδη αξιοπρέπεια να βγει και να τα πει ο ίδιος– από την στιγμή που 10 ώρες μετά το δυστύχημα ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε από τη θέση του υπουργού δεν θεωρεί ότι χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο. Σοβαρά τώρα;

Εντωμεταξύ σε μια κανονική και σοβαρή χώρα με κανονική επίσης δικαιοσύνη δεν θα τον ψάχναμε εμείς τον κύριο υπουργό, αλλά ο… εισαγγελέας!!!

Αλλά εδώ είμαστε απλά μια κανονική Μπανανία και ασχολούμαστε με τα… σούπα μου πες του… πολιτικού γόνου!!! Πραγματικά, αδιανόητο.

Ο γόνος λοιπόν θεωρεί ότι δεν έχει ουσιαστική ευθύνη. “Εκανα ότι μπορούσα για να ανατάξω τους σιδηροδρόμους που ήταν σε απόλυτη διάλυση όταν τους παρέλαβα. Γιατί να χρεωθώ εγώ τα εγκληματικά λάθη των προηγουμένων;”.

Και αφού λοιπόν είχε διαπιστώσει ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα γιατί δεν είχε παραιτηθεί τότε; Ήταν γλυκιά η υπουργική καρέκλα, ε; Έχει και ευθύνες και βάρη όμως αυτή η καρέκλα. Και τώρα έχει ποτίσει και με το αίμα 57 ανθρώπων κύριε Κώστα του Αχιλλέως βεβαίως – βεβαίως.

“Αν ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική μου για ότι συνέβη, ας βάλει 30 βουλευτές του να συστήσουν τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής. Εκεί θα τα πούμε όλα.” Λέει, πάντα μέσω του… δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, γιατί μόνος του, όπως γράψαμε και παραπάνω, δεν μπορεί να βγει και να τα πει. Ε, εντάξει θα μπορούσαν να του κάνουν και ένα σκονάκι αυτοί που τον “κουράρουν” επικοινωνιακά βρε παιδί μου, πιο τίμιο θα ήταν από αυτό που κάνει τώρα… να μιλάει δηλαδή μέσω τρίτων.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος γράφει ακόμα ότι ο Κώστας Καραμανλής επί του παρόντος μαζεύει στοιχεία, ακούει εισηγήσεις και κάνει συναντήσεις. Το story εδώ είναι ότι ψάχνουν πως θα τα φορτώσουν επικοινωνιακά στους προηγούμενους. Εξάλλου, για την επικοινωνία μόνο νοιάζονται και όχι για την ουσία.

Ωστόσο, δεν είναι λίγο παράλογο να φταίει η προηγούμενη κυβέρνηση για ένα δυστύχημα που έγινε στο τέλος της παρούσας κυβέρνησης;

Και είπαμε αν είχε καταλάβει ότι δεν μπορούσε να κάνει κάτι για να αλλάξει τον “παρατημένο” σιδηρόδρομο θα έπρεπε ΤΟΤΕ να είχε παραιτηθεί και να ενημερώσει φυσικά τον κόσμο. Ειδικά δε μετά τις τόσες απεργίες και οχλήσεις και τα εξώδικα από τους συνδικαλιστές που προειδοποιούσαν τόσο καιρό.

Θυμίζω τι έγραφαν σε μια από τις τελευταίες σχετικές ανακοινώσεις τους…

«δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται, για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις». (δείτε το σχετικό: Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται)

Αλλά εντάξει αν τα παραδεχόταν αυτά ποιος θα έμπαινε μετά για να ταξιδέψει με το τρένο; Θα έχανε λεφτά και η εταιρία, σωστά; Τα “μαρτύρησε” άλλωστε και το νούμερο 2 της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, οπότε;

Από όπου όμως και να το πιάσεις δεν σώζεται. Με τίποτα όμως.

Και για να το κλείνουμε η υποψηφιότητα του Κώστα Αχιλλέως Καραμανλή μετά από αυτό που έχει συμβεί είναι πολύ απλά και ξεκάθαρα… Ύβρις!!!

Έχει προηγηθεί ασφαλώς η Άτις, που εκφράζεται από την στάση του τόσα χρόνια στο Υπουργείο που κορόιδευε τον κόσμο “διασφαλίζοντας την ασφάλεια στις σιδηροδρομικές μεταφορές” αλλά και στις αεροπορικές όπως βγήκαν και λένε τώρα και οι αερολιμενικοί.

Στην χώρα τούτη της τυφλής δικαιοσύνης και της απόλυτης ατιμωρησίας ελπίζουμε αυτή την φορά να έρθει η Νέμεσις αλλά και η Τίσις. Και όχι μόνο στην κάλπη…

Πρέπει επιτέλους κάποιος να πάει φυλακή!!!

Τα λένε εξάλλου καλύτερα και οι πολίτες στις Σέρρες που φάνηκε τελικά ότι δεν πείθονται ούτε από τα δάκρυα, ούτε από την παραίτηση και σίγουρα όχι από την… συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια…

“Μαύρο – μαύρο στον Καραμανλή, η θέση που του αξίζει είναι στην φυλακή”

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon