Δεν έχει όμως πλάκα που τα στελέχη της ΝΔ και τα παπαγαλάκια τους κάνουν κριτική για το τι υποστήριζε ο Κασσελάκης στα 24 του; Αλήθεια έχουν ξεχάσει τι έκανε στα νιάτα του ο Βορίδης; Ας τους κάνουμε μια υπενθύμιση λοιπόν…

Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί και στην περίπτωση των στελεχών της ΝΔ και των υποστηρικτών της δημοσιογράφων, που χαιρέκακα αναπαράγουν τις τελευταίες ημέρες άρθρα που ο Στέφανος Κασσελάκης έγραφε στον Εθνικό Κήρυκα ενώ ζούσε και σπούδαζε στις ΗΠΑ, ισχύει πέρα για πέρα.
Αφού λοιπόν τους αρέσει το σκάλισμα του παρελθόντος είπαμε να τους βοηθήσουμε λίγο και ενδεικτικά να τους θυμίσουμε λίγα πράγματα από τον πλούσιο βίο και πολιτεία του νυν Υπουργού Επικρατείας, Βουλευτή και μεγαλοστελέχους της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη.
Φυσικά δεν ασπαζόμαστε την άποψη πως οι άνθρωποι στην πορεία της ζωής τους δεν αλλάζουν ιδέες και θέσεις όμως κ εμείς απλά υπενθύμιση κάνουμε…
Στα νιάτα του λοιπόν ο κ. Βορίδης ήταν διακεκριμένο μέλος της Εθνικής Πολιτικής Ένωσης (ΕΠΕΝ) και γενικός γραμματέας της.

Μετά ίδρυσε το δικό του εθνικιστικό κόμμα το «Ελληνικό Μέτωπο» και στη συνέχεια προσχώρησε στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη που λειτούργησε ως πλούσια δεξαμενή στελεχών για τη ΝΔ.
Διαγράφηκε από το ΛΑΟΣ όταν υπερψήφισε το δεύτερο μνημόνιο και έτσι ξεκίνησε η πολιτική καριέρα του στη ΝΔ.
Για όσους δεν θυμούνται η ΕΠΕΝ ήταν το κόμμα που ίδρυσε το 1984, δι’ αντιπροσώπων, ο ισοβίτης δικτάτορας Γεώργιος Παπαδόπουλος και στις ευρωεκλογές εκείνης της χρονιάς κατάφερε ν’ αποσπάσει 136.642 ψήφους εκλέγοντας μάλιστα και ευρωβουλευτή.
Ο κ. Βορίδης ήταν λάβρος αντικομμουνιστής και εθνικιστής ως το κόκκαλο και αρθρογραφούσε τακτικά υπερασπιζόμενος αυτές του τις πεποιθήσεις.

Και φυσικά όταν είσαι σ’ ένα κόμμα συμφωνείς κιόλας με τις επίσημες θέσεις που εκφράζει.

Και η ΕΠΕΝ στο προεκλογικό φυλλάδιο της το καλοκαίρι του 1989 έγραφε:
«Ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να περιορισθή σταδιακά στα μέτρα των πραγματικών αναγκών με την διαδικασία “αποχωρήσεις-αναπληρώσεις”».
«Η επάνοδος όλων των παραγωγικών μονάδων που έχουν κρατικοποιηθή στην ιδιωτική πρωτοβουλία είναι απαραίτητη. Το Κράτος πρέπει να περιορίζεται στη χάραξη των γενικών πλαισίων της οικονομικής αναπτύξεως».
«Η δημοσιονομική πολιτική επιβάλλεται να αναπροσαρμοσθή, ώστε να ελαττωθή η υπερφορολόγηση».
«Πρέπει επίσης να θεσμοθετηθή και η ασφάλιση σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, με βάση συμφωνίες εργαζομένων και εργοδοσίας και μέσα σε καθορισμένα από την πολιτεία πλαίσια».
«Η ιδιωτική πρωτοβουλία δεν πρέπει να αγνοηθή στο χώρο της υγείας» αλλά «να καλύψη σημαντικό μέρος του συνόλου των αναγκών».
Αν στο πρόγραμμα της ΕΠΕΝ του 1989 βλέπετε ομοιότητα με τις σημερινές πολιτικές μάλλον τυχαίο θα είναι….