cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 24.04 2024

Τι φέρνει στην πολιτική σκηνή η αποχώρηση Καραμανλή;

Ο Μητσοτάκης ο άριστος και ανέμελος, που τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του, δεν χρειάζεται να ψάξει έναν άνθρωπο για να βρει και να καλύψει το κενό Καραμανλή διότι… ο Ρέμος είναι εδώ. Ζητάει από τον Κυριάκο μόνο μια φωτιά για να βάλει πάλι πυρκαγιά…

Τι φέρνει στην πολιτική σκηνή η αποχώρηση Καραμανλή;

Η αποχώρηση του Κώστα Καραμανλή από την πολιτική ζωή, πέρα από το ότι δημιούργησε αίσθηση στον κόσμο της ΝΔ, έφερε και νέους πονοκεφάλους στο Μέγαρο Μαξίμου. Προφανώς ο πονοκέφαλος αφορά την περίπτωση της Α΄ Θεσσαλονίκης, εκλογική έδρα του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Και μάλιστα αυτή η ηχηρή αποχώρηση, πιο ηχηρή και από την ίδια την παρουσία του Καραμανλή, έρχεται σε μια στιγμή που δημοσκοπικά δεν φαίνεται να πηγαίνει καθόλου καλά η Νέα Δημοκρατία στην Θεσσαλονίκη και γενικότερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Ετοιμάζεται να κατεβάσει τον Ρέμο στην Θεσσαλονίκη για να καλύψει το κενό που αφήνει πίσω του η αποχώρηση Καραμανλή;

Δεν ξέρουμε αν ο Μητσοτάκης που όλα τα ξέρει, γιατί φυσικά του τα λένε οι κοριοί και τα λογισμικά παρακολούθησης, είχε καταλάβει ότι ο Καραμανλής ετοιμαζόταν να την κάνει και αποφάσισε να κινηθεί χέρι – χέρι με τον Καρατζαφέρη ή το φλερτ που προέκυψε με τον Καρατζαφέρη για να χτυπήσει τον Βελόπουλο στην Βόρεια Ελλάδα “ανάγκασε” τον Κώστα τον Καραμανλή να την κάνει με ελαφρά.

Και τώρα μάλλον αυτό δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία, πέρα ίσως από το γεγονός ότι πλέον η Νέα Δημοκρατία χάνει το μετριοπαθές δεξιό κέντρο κάνοντας ακόμα πιο σφιχτό τον εναγκαλισμό της με την… “λαϊκή” χουντό-βασιλική ακροδεξιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο Καραμανλής, μια μέρα πριν δημοσιοποιήσει την απόφαση του ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος, είχε επικοινωνήσει με τον Μητσοτάκη για να τον ενημερώσει για τις προθέσεις του.

«Θα σεβαστώ την απόφασή σου» φέρεται να του είπε ο πρωθυπουργός, παρά το γεγονός ότι αντιλαμβανόταν πλέον πως το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι ιδιαίτερα σοβαρό για το κυβερνόν κόμμα.

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονίσουμε ξανά ότι όλες οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα κινείται περίπου στο 2%, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος και η «Ελληνική Λύση» κυμαίνονται γύρω στο 8%, με ανοδική τάση.

Οι καλά γνωρίζοντες τα της Νέας Δημοκρατίας είχαν καταλάβει καιρό τώρα ότι ο πρώην Πρωθυπουργός μια… “ξενέρα” την είχε φάει με το “σύστημα Μητσοτάκη”, που αυτή έγινε σχεδόν αφόρητη μετά και την αποκάλυψη της υπόθεσης των υποκλοπών. Και όλο αυτό ο Καραμανλής το είχε βγάλει προς τα έξω από την Κρήτη και συγκεκριμένα από τα Ανώγεια.

Θυμίζω πως είχε κλείσει την ομιλία του αναφέροντας ότι “Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως!”.

Τελικά το φως δεν έχει έρθει ακόμα οπότε εδώ ισχύει το ανάποδο της γνωστής λαϊκής ρήσης… “είδα φως και μπήκα”. Ο Καραμανλής δεν είδε φως και βγήκε…

Παρόλα αυτά το περιβάλλον του πρώην Πρωθυπουργού υποστηρίζει ότι ο Καραμανλής, παρά τις διαφωνίες του (sic) δεν θα επιχειρήσει να της δημιουργήσει πρόβλημα και να χρεωθεί την απώλεια της αυτοδυναμίας. Με την αποχώρηση του πάντως δεν φαίνεται να μην δημιουργεί πρόβλημα, ίσα – ίσα, το αντίθετο θα έλεγα… ο τελευταίος δεσμός της ΝΔ με το “κέντρο” χάθηκε. Και χωρίς “κέντρο” δουλειά δεν γίνεται…

Βέβαια για την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να τα έχει όλα υπό έλεγχο. Και γιατί όχι; Αφού φαίνεται να έχει βρει την λύση στο κενό Καραμανλή στην Α’ Θεσσαλονίκης. Θα το καλύψει με τον Ρέμο, που τον είδαμε και “πρώτο τραπέζι πίστα” στο κοπή τι πίτα του Άδωνη.

Ο Κυριάκος ο άριστος και ανέμελος, που τίποτα δεν αφήνει στην τύχη του, δεν χρειάζεται να ψάξει έναν άνθρωπο για να βρει διότι… ο Ρέμος είναι εδώ.

Ζητάει από τον Κυριάκο μόνο μια φωτιά για να βάλει πάλι πυρκαγιά. Απλά έχει και τσιγάρο και ποτό και δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει και πολύ το αφήγημα ενός κόμματος που θέλει να προσδιορίζεται ως αυτό που έφερε την 4η βιομηχανική και τεχνολογική επανάσταση στην Ελλάδα…

Δε βαριέσαι… έτσι αντιλαμβάνονται αυτοί την τέχνη και τον πολιτισμό… με Ρουβάδες, Ρέμους και Σεφερλήδες…

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon