cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 25.04 2024

Το τέλος του ορθολογικού διαλόγου και η βία της κοινωνικής μετάλλαξης

Η νέα γενιά φωνάζει για εξέλιξη και η προηγούμενη κάνει πως δεν ακούει… την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις με τραμπουκίστικες πρακτικές και πολιτικές προωθούν παντού (και εδώ) την αποτυχημένα δοκιμασμένη συνταγή της Alt-Right…

Το τέλος του ορθολογικού διαλόγου και η βία της κοινωνικής μετάλλαξης

Μόλις έχει ξεκινήσει ένα νέο έτος το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα είναι το εναρκτήριο μιας νέας εποχής στη κουλτούρα επικοινωνίας και μιας νέας διαμορφωμένης, από τα προηγούμενα χρόνια, αντιληπτικής ικανότητας του κοινού απέναντι στα μίντια της εποχής και τις στοχεύσεις τους!

Πυρηνικός πόλεμος, υπερθέρμανση του πλανήτη, περιβαλλοντικές καταστροφές, πανδημία και η προσπάθεια των χωρών και των κυβερνήσεων τους να ελέγξουν ή να αφήσουν ανεξέλεγκτη, την οποιαδήποτε κοινωνική δομή διεσώθη τα τελευταία χρόνια των κρίσεων.

Η νέα γενιά φωνάζει για εξέλιξη και η προηγούμενη κάνει πως δεν ακούει…

Μια γενιά που αφέθηκε εδώ και μία δεκαετία, στο να μάθει να “καταπίνει” και να δέχεται την πολιορκητική κουλτούρα που ανάλαφρα προσφέρει ο ψηφιακός κόσμος με τα προκάτ παλαιομοδίτικα παραστρατήματα, υιοθετώντας τη μάτσο διάθεση και τα μόνιμα παιχνίδια εξουσίας από μικρή ηλικία…

Η επικοινωνία λοιπόν και ο διάλογος ανάμεσα στην κοινωνία και τη νέα γενιά, μέσω βίαιων social media, γίνεται με argo από splatter ταινίες και στιχάκια παραβατικών τράπερ… που προωθούν εντέχνως τα μίντια, social και μη!

Κάτι τέτοιες μέρες, πρώτες του χρόνου, συνηθίζουμε να κάνουμε τον απολογισμό του χρόνου που έφυγε και αυτού που μας υποδέχεται.

Αν κοιτάξουμε λίγο πίσω στα τελευταία 4 χρόνια, που ήδη όλων μας φαίνονται τόσο μακριά, θα διακρίνουμε και πόσα έχουμε χάσει από τις αποτυχημένες προσπάθειες σωτηρίας από μνημόνια, από την εσωστρέφεια που μας άφησε ο εγκλεισμός του covid και από το πόσο όλοι μας δεχτήκαμε ο καθένας στον βαθμό ικανότητας του, την αποξένωση μεταξύ μας.

4 χρόνια όπου βία της μετάλλαξης της κοινωνίας μέσα από τραμπουκίστικες πρακτικές και πολιτικές, είναι μόνιμα ψηλά στην ατζέντα της ελληνικής κυβέρνησης της ΝΔ και του τελικά αποτυχημένου σε όλα τα επίπεδα Μητσοτάκη!

Ο τσαμπουκάς και η δημιουργία ενοχών και ενόχων, είναι τα μόνιμα εργαλεία στο «οπλοστάσιο» της Κυβέρνησης.

Μια βίαιη κουλτούρα που έχει απλώσει το σκοτάδι και τον φόβο, στην χώρα και στα μυαλά των ανθρώπων.

Ο συνδυασμός των δύο είναι η αποτυχημένα δοκιμασμένη συνταγή ή η μέθοδος αν θέλετε, της Alt-Right σε όλο τον κόσμο.

Ένας δημόσιος διάλογος όπου συνεχώς μας ωθεί – αναγκαστικώς – στα άκρα, έχοντας ήδη συνηθίσει, να συζητάμε -όποιοι διατηρούν ακόμη αυτή την ικανότητα- μόνο με αντιπαραθέσεις.

Φως παντού λοιπόν!

Σκοτάδι πουθενά!

Και διάλογο! Πάντα με αντιπαραθέσεις αλλά χωρίς βία…που έλεγε και ο Λεωνίδας!

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon