cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Πε 02.05 2024

Άνοιξε σε όλο το μήκος του το Φαράγγι της Σαμαριάς

Από τη Δευτέρα 1 Μαΐου, ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς είναι πλέον προσβάσιμος και από τις δύο εισόδους για το σύνολο της διαδρομής – Ηλεκτρονική η έκδοση των εισιτηρίων…

Άνοιξε σε όλο το μήκος του το Φαράγγι της Σαμαριάς

Από το Σάββατο 29 Απριλίου η πρόσβαση ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς άνοιξε από Αγία Ρουμέλη ενώ από την Πρωτομαγιά, η πρόσβαση πλέον θα είναι ανοικτή σε όλο το μήκος του φαραγγιού.

Αν και με βροχερό καιρό, επισκέπτες από πολλές άλλες χώρες, ξεκίνησαν την κατάβαση από υψόμετρο 1100 μέτρων, για να διασχίσουν μια διαδρομή 13,3 χλμ και να καταλήξουν στην Αγία Ρουμέλη.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν περάσει 61 χρόνια από την ανακήρυξη του Φαραγγιού της Σαμαριάς ως Εθνικού Δρυμού και 31 χρόνια από τη θέσπιση του Δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών «Natura 2000», στις οποίες έχει ενταχθεί η περιοχή.

Ο Εθνικός Δρυμός Σαμαριάς  έχει αποδειχθεί «πρεσβευτής» όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, μα και όλης της Κρήτης, αφού -σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου Τουρισμού- αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών, εκτός από περιοχή ιδιαίτερα φυσικού κάλλους, και συμβάλει στην τουριστική και κατ’ επέκταση οικονομική ανάπτυξη.

Την πενταετία 2018- 2022, το φαράγγι της Σαμαριάς επισκέφθηκαν 634.285 πολίτες ενώ μόνο το 2022, το φαράγγι επισκέφθηκαν 168.593 άτομα.

Πληροφορίες για την έκδοση ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και για πληροφορίες που αφορούν τον Εθνικό Δρυμό (π.χ., ωράριο λειτουργίας, κατηγορίες εισιτηρίων, την διαδρομή, την ασφάλεια, κ.λπ.) στην ιστοσελίδα: samaria-tickets.necca.gov.gr/checkout

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon