cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τε 08.05 2024

Ηράκλειο: Εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Σεφέρη

Εκδήλωση με στόχο να τιμηθεί ο νομπελίστας ποιητής, Γιώργος Σεφέρης και να προβληθεί το έργο του στο κοινό του Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στη Βικελαία Βιβλιοθήκη Ηρακλείου…

Ηράκλειο: Εκδήλωση στη μνήμη του Γιώργου Σεφέρη

Εσπερίδα, αφιερωμένη στο νομπελίστα ποιητή Γιώργο Σεφέρη, με γενικό θέμα: «Γιώργος Σεφέρης, ένας Έλληνας. Ο άνθρωπος, ο ποιητής, ο πολιτικός», πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου και τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Μαρτίου στις έξι το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου και με αφορμή τη συμπλήρωση, στις 20 Σεπτεμβρίου του 2021, πενήντα χρόνων από τον θάνατο του ποιητή, η οποία δεν κατέστη τότε δυνατό να γίνει, λόγω των μέτρων για την πανδημία.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθεί ο Γιώργος Σεφέρης, να προβληθεί το έργο του στο κοινό του Ηρακλείου για να μπορέσει να σχηματίσει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του Έλληνα, του ανθρώπου, του διπλωμάτη, του ποιητή με τη διεθνή αναγνώριση.

Ένας πρόσθετος λόγος είναι πως ο Γιώργος Σεφέρης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Β.Δ.Β. και την πόλη του Ηρακλείου, αφού η βιβλιοθήκη του και το διπλωματικό του αρχείο κοσμούν σήμερα τη δημοτική βιβλιοθήκη, μετά τη δωρεά της Μαρώς Σεφέρη και τις συμπληρωματικές δωρεές της κόρης της, Άννας Λόντου, σε αναγνώριση της μεγάλης προσφοράς της Βικελαίας στο κοινωνικό σύνολο.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon