cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Τρ 07.05 2024

Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 43 χρόνια χωρίς το Νίκο Ξυλούρη

Μεγάλη μουσικο-χορευτική εκδήλωση στα Ανώγεια, διοργανώνει την Παρασκευή το «Παγκρήτιο Κέντρο Πολιτισμού-Ανώγεια 2022», με τίτλο: Όταν η μνήμη έχει φωνή – 43 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη…

Μουσική εκδήλωση – αφιέρωμα για τα 43 χρόνια χωρίς το Νίκο Ξυλούρη

Το «Παγκρήτιο Κέντρο Πολιτισμού-Ανώγεια 2022» διοργανώνει την Παρασκευή 28 Απριλίου μεγάλη μουσική-τηλεοπτική-χορευτική εκδήλωση που αποτελεί αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη με τίτλο «Όταν η μνήμη έχει φωνή – 43 χρόνια χωρίς τον Νίκο Ξυλούρη».

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα του σινεμά Αστόρια στο Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας) και ώρα 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στην ζωή, το πολυάριθμο και σπουδαίο έργο του Νίκου Ξυλούρη που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ανωγείων σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σπουδαίοι κρητικοί καλλιτέχνες, όπως ο Αντώνης Ξυλούρης Ψαραντώνης, ο Γιάννης Ξυλούρης Ψαρογιάννης, ο Μιχάλης Καλλέργης, ο Γιώργης Φασουλάς, ο Κώστας Καλλέργης, ο Παναγιώτης Σκουλάς, ο Δραμουντάνης Βασίλης, ο Νταγιαντάς Μενέλαος και ο Γιώργης Βρέντζος που θα τους συνοδεύει πολυάριθμη μουσική ορχήστρα (15-17 μουσικοί) καθώς και η παραδοσιακή χορωδία Ανωγείων (15-20 χορωδοί).

Την μουσική επιμέλεια έχει ο Μαέστρος Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Την χορευτική επιμέλεια και χορογραφίες έχουν οι σχολές χορού «ΜΑΥΡΟΚΩΣΤΑ».

Την Καλλιτεχνική, σκηνοθετική επιμέλεια και την ροή προγράμματος έχει ο Νικόλαος Γ. Βρέντζος.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

 

Ακούστε μας live στο 

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon