cretanews.gr
+18
°
C
Μεγ.:+18
Ελάχ.:+13
Πεμ
Παρ
Σαβ
Κυρ
Σα 20.04 2024

Τη Δευτέρα ξεκινά η 32η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο Μυλοποτάμου

Η 32η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου θα πραγματοποιηθεί από 15 έως 19 Αυγούστου στο Γαράζο του Δήμου Μυλοποτάμου…

Τη Δευτέρα ξεκινά η 32η Παγκρήτια Γιορτή Κίτρου στο Γαράζο Μυλοποτάμου

Πρόκειται για το παλαιότερο πολιτιστικό φεστιβάλ του Ρεθύμνου το οποίο επιστρέφει μετά την διετία της πανδημίας με οργάνωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαράζου, την στήριξη της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου και του Οργανισμού Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» και χρυσό χορηγό τον ομογενή στις ΗΠΑ Γεώργιο Ι. Σιγανό από το Φαράτσι.

Η Γιορτή Κίτρου θα φιλοξενήσει πρόγραμμα εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παράσταση από την θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαράζου, με το έργο της θεατρικής συγγραφέα Μαρίας Κίτρα με τίτλο «Της μάνας σου η σύνταξη».

Επίσης διάσημοι σεφ της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της γιορτής για να συνεχίσουν την μοναδική γαστρονομική παράδοση του Γαράζου στην χρήση του κίτρου με τους Γιάννη Λουκάκο, Μιχάλη Χάσικο και Χάρη Νικολούζο να βάζουν την δική τους σφραγίδα με ολοκαίνουργιες συνταγές με κίτρο.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και ένα μεγάλο πάρτι στην πανέμορφη πλατεία του χωριού με το συγκρότημα «Ονιράμα» σε μια μοναδική συναυλία ενώ και φέτος η Κρητική παράδοση θα έχει την τιμητική της.

Στο πλαίσιο της Γιορτής Κίτρου στο Γαράζο θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής των μαθητών των Γυμνασίων Γαράζου και Πανόρμου ενώ θα υπάρχει περιοδική προβολή φυσικών και πολιτισμικών στοιχείων Γεωπάρκου Ψηλορείτη.

Ακολουθήστε το CretaNews στα social media:

Διαβάστε Ακόμα / Σχετικά Άρθρα

Trending tag icon